Yağlıdere'de Kültür Merkezi ve Kuran Kursu Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yağlıdere'de Kültür Merkezi ve Kuran Kursu Törenle Açıldı

Yağlıdere ilçesinde atıl durumdaki Kanlıca İlkokulu, hayırsever iş adamlarının katkılarıyla kültür merkezine ve Kuran kursuna dönüştürüldü.

02.10.2014 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağlıdere ilçesinde atıl durumdaki Kanlıca İlkokulu, hayırsever iş adamlarının katkılarıyla kültür merkezine ve Kuran kursuna dönüştürüldü.

Açılışta konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan, insanların aynı dili konuştuğu zaman yapamayacağı iş olmadığını söyledi.

Karahan, şöyle devam etti:

"Özlediğimiz tabloyu Yağlıdere ilçemizin Kanlıca köyünde yaşamaktayız. Hayırsever vatandaşlarımız köylerine hayır işlemek için çok güzel bir hizmeti kazandırdı. Böyle eserler Allah'a yaklaşmak için birer vesiledir. Allah'a yaklaşmak için vesileler aramak lazım. Onun en güzel yolu da malımızdan, mesaimizden, alın terimizden milletimizin menfaati için hayırlı hizmetler yapmaktır. Önemli olan burada samimiyettir. Önemli olan Allah rızası için iş yapmaktır. Bu kültür merkezinin ve Kuran kursunun açılmasında emeği gecen Dorak kardeşlere teşekkür ediyorum."

Hayırsever iş adamı Mustafa Dorak ise, "Devlet yetkililerimiz bizlere çok yardımcı oldular. Bu kültür merkezinin bütün giderleri ömür boyu bize aittir. Köyümüze böyle bir eseri kazandırdığımız için çok mutluyuz. Atıl durumda bulunan okulun Kanlıca köy sakinlerinin her türlü toplantılarını yapabileceği, halkın ortak olarak kullanabilecek olduğu şekilde düzenlenmiştir. Bu eserin köyümüze kazandırılması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Giresun Valisi Hasan Karahan tarafından tesisisin yapılmasında katkıları olan Mustafa ve Ali Dorak kardeşlere plaket takdim edildi.

Tören, açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.

Törene Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, Yağlıdere Kaymakamı Hasan Günaydın, Yağlıdere Jandarma Komutanı Mehmet Verim, Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Emniyet Amiri Turgay Cengiz, İl Genel Meclis üyeleri Ömer Bayram, Fikret Karaaslan, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam'a ziyaret

Vali Karahan, görevine yeni başlayan Kaymakam Hasan Günaydın'ı  da ziyaret etti.

Kaymakam Günaydın'la makamında bir süre eden Karahan, Günaydın'a hayırlı olsun dileklerini iletti.

Vali Karahan daha sonra Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu'nu da makamında ziyaret etti. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yağlıdere'de Kültür Merkezi ve Kuran Kursu Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement