Yağmur Atacan'ın Saldırganı Akıl Hastalığı Şüphesiyle Yeniden Yargılanacak - Son Dakika
Magazin

Yağmur Atacan'ın Saldırganı Akıl Hastalığı Şüphesiyle Yeniden Yargılanacak

2014 yılında Yağmur Atacan'a, "Pınar benim ruh eşim" diyerek silahıyla ateş eden ve 10 yıl hapis cezası alan Galip Topsız'ın hükmü bozuldu. Mahkeme yeniden yargılamaya karar verdi.

09.01.2017 13:02  Güncelleme: 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağmur Atacan'a silahlı saldırıdan 11 yıl 8 ay hapse çarptırılan Galip Topsız, "psikoz anemi" hastası olduğunu öne sürerek karara itiraz edince yeniden yargılanmasına hükmedildi.

25 YIL HAPİS İSTEMİ YAPILDI

Pınar Altuğ'un eşi Yağmur Atacan, 7 Nisan 2014'te Galip Topsız tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Atacan'a tabancayla ateş ederek ıskalayan Topsız, silahının ikinci kez ateş edememesi üzerine olay yerinden kaçmıştı. Topsız hakkında "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçu kapsamında 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

MAHKEME 10 YIL 10 AY VERMİŞTİ

Hâkim karşısına çıkan saldırgan, "Ben Pınar Hanımla daha önceden tanışmıyordum. Ben çok iyi bir din alimiyim. Keşif yoluyla Pınar Hanım'ın ruh eşim olduğuna ulaştım. Kendisini pek çok defa rüyamda gördüm." ifadelerini kullanmıştı. Olay günü için ise, "Ruh eşim olduğuna inandığım Yağmur Atacan'ın eşi Pınar Hanım'la görüşmek için gitmiştim. Atacan'a, Pınar Hanım'ı sordum. Bana küfür etti. Yanındaki şahıs elini cebine attı. Beni vuracaklarını düşündüm. Bunun üzerine yanımda taşıdığım ruhsatsız tabancamı çıkararak 'Ne yapıyorsunuz?' diyerek ateş ettim." diyerek kendisini savunmuştu. Mahkeme heyeti Topsız'ı 10 yıl 10 ay hapse çarptırmıştı.

AKIL SAĞLIĞINI GEREKÇE GÖSTERDİ

Karara itiraz eden Topsız, 2005'te Adli Tıp Kurumu tarafından kendisine "psikoz anemi" tanısı konulduğunu ve cezai ehliyetinin bulunmadığına dair rapor verildiğini, saldırının ardından ise Adli Tıp Kurumu'nca bu kez cezai sorumluluğunun tam olduğuna dair rapor verildiğini kaydetti. İki raporun birbiriyle çeliştiğini iddia eden Topsız, "Ruh sağlığından şüphe duyulan birinin raporları arasında çelişki bulunması durumunda kati rapor olmadan verilen cezalar bozulmaktadır" diyerek karara itiraz etti.

MAHKEME HÜKMÜ BOZDU

Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi itiraz sonrası Adli Tıp Kurumu'ndan kati rapor alınmasını istedi. Ceza Dairesi, Topsız hakkındaki hükmün bozulmasına ve dosyanın yeniden incelenmek ve hükmolunmak üzere yargılama yapılmasına karar verdi.

(Kaynak: Dilek Yaman/ Sabah)

Yağmur Atacan\'ın Saldırganı Akıl Hastalığı Şüphesiyle Yeniden Yargılanacak

Son Dakika Magazin Yağmur Atacan'ın Saldırganı Akıl Hastalığı Şüphesiyle Yeniden Yargılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement