Yahşihan İlçesinde Sağlık Taraması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yahşihan İlçesinde Sağlık Taraması Yapıldı

Yahşihan ilçesinde sağlık taraması yapıldı.

20.02.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahşihan ilçesinde sağlık taraması yapıldı.

Yahşihan Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yahşihan Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Hacıbey bölgesindeki TOKİ konutları önünde düzenlenen sağlık taramasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, burada yaptığı konuşmada, "Bu tür etkinliklerin amacı, sahaya daha hakim olmak ve 1. basamak koruyucu sağlık hizmetlerini daha etkin hale getirebilmektir. Koruyucu sağlık konusunda farkındalık oluşturulması için birebir halkımızla kucaklaşmalıyız. İlkbahar mevsimi ile birlikte ana hedefimiz, bize  ulaşamayan vatandaşlarımıza ulaşmak olacaktır" dedi.

Yaklaşık 20 sağlık personelinin katıldığı etkinlikte, diş, gebe ve bebek taramaları yapılarak, rahatsızlığı olanlar sağlık kurumlarına yönlendirildi.

Etkinlikte kanser, obezite, madde bağımlılığı, ruh sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, tüberküloz, çocuk, ergen ve kadın üreme sağlığı, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme, diyabet ve hipertansiyon konularında vatandaşlara çeşitli bilgiler verildi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yahşihan İlçesinde Sağlık Taraması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement