Kopenhag'da Yahudi Okuluna Saldırı - Son Dakika
Dünya

Kopenhag'da Yahudi Okuluna Saldırı

Kopenhag\'da Yahudi Okuluna Saldırı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Yahudilere ait özel okul saldırıya uğradı.

22.08.2014 21:05  Güncelleme: 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OKULUN CAMLARINI KIRIP DUVARLARA YAZI YAZDILAR

Bilinmeyen kişiler okulun çevresindeki tel örgüyü keserek içeri girdikten sonra camları kırıp duvarlara İsrail aleyhinde sloganlar yazdılar. Carolineskolen adındaki okula yapılan saldırının, Gazze'deki olaylarla bağlantılı olduğunu belirten polis, güvenlik kameralarının incelendiğini bildirdi. Okul Müdürü Jan Hansen, saldırıdan sonra bir çok ailenin çocuğunu Cuma günü okula göndermediğini belirterek "okulun çevresindeki tel örgüde açtıkları delikten avluya giren saldırganlar, camları kırdıktan sonra duvarlara Gaza ile ilgili siyasi sloganlar yazmışlar.

SALDIRI YAHUDİ AİLELERİ KORKUTTTU

Saldırı bir çok aileyi korkuttu. Biz de büyük endişe duyduk. Çünkü saldırganlar Siyonizm ile eğitimi birbirine karıştırmışlar. Bu okula giden çok küçük ana okulu çocukları var. Ailelerin endişelerini anlıyorum. Umarım polis saldırganları çabuk bulur ve cezalandırır"dedi.

TÜRK KÖKENLİ MİLLETVEKİLİNDEN SALDIRIYA KINAMA

Sosyalist Halk Milletvekili ve Eşitlik Sözcüsü Özlem Sara Çekiç, saldırıyı kınadığını belirterek "hangi din ve düşünceye ait olursa olsun bir okula yapılan saldırıyı kabullenmek mümkün değil. Yahudilere ait okula yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu nedenle ayrımcılıkla mücadele etmemiz gerekir. Böyle beyni ölmüş aşırı uçların yaptıkları nedeniyle masum insanlara karşı cephe alamayız" dedi.

Kaynak: Scandinavianagency.com

Son Dakika Dünya Kopenhag'da Yahudi Okuluna Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement