Yahudi Yerleşimcilerin Filistinli Ailenin Evine Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Yahudi Yerleşimcilerin Filistinli Ailenin Evine Saldırısı

GAZZE/ Filistinli gruplardan Hamas ve Fetih, Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu bir bebeğin hayatını kaybettiği saldırıya sert tepki göstererek, saldırının sorumluluğunun İsrail hükümetine ait olduğunu belirtti.

31.07.2015 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZZE/ Filistinli gruplardan Hamas ve Fetih, Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu bir bebeğin hayatını kaybettiği saldırıya sert tepki göstererek, saldırının sorumluluğunun İsrail hükümetine ait olduğunu belirtti.

Fetih Hareketi Sözcüsü Ahmed Asaf tarafından yapılan yazılı açıklamada, "insanlık suçu" olarak nitelendirilen saldırının sorumluluğunun, Başbakan Binyamin Netanyahu ile hükümetine ait olduğu belirtilerek, "Yahudi yerleşimcilerin önde gelenlerinin Filistin halkına yönelik tahrikleri, bu sabah meydana gelen korkunç hadiseyle sonuçlandı. Bu kişiler, zaten Netanyahu hükümetinde yer alıyor" ifadelerine yer verildi.

Uluslararası toplum, BM ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin gerçek bir sınavla karşı karşıya olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu kurumlar, ya hak ve adaletin yanında yer alarak suçluların yargı önüne çıkarılması ve İsrail işgaline son verilmesi konusunda adım atarlar ya da sözlü kınamalarla yetinerek suç karşısında sessiz kalıp terörün yanında yer alırlar."

Hamas'tan sert tepki

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada da bir bebeğin yanarak ölmesine yol açan saldırı "iğrenç bir suç" sözleriyle nitelendirilerek, "Bu saldırıdan, aralarında masum çocukların da bulunduğu Filistinlilerin öldürülmesini teşvik eden İsrail hükümeti ve işgal yönetimi sorumludur" denildi. Gelinen aşamada "İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin, her yerde direnişin meşru hedefi haline geldiği" ifadelerine yer verilen açıklamada, direniş gruplarına, işlenen suça uygun ölçüde karşılık verilmesi çağrısında bulunuldu.

Hamas'ın Batı Şeria'daki sözcüsü Hüsam Bedran da saldırının karşılıksız bırakılmayacağını belirterek, "Ali Devabişe'nin öldürülmesi alçak bir suçtur ve haklımız ile direniş güçlerimizin bu duruma istisnai bir yanıt vermesi gerekir" diye konuştu.

Güvenlik önlemlerinin artırılması talimatı

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Yahudi yerleşimcilerin düzenlediği saldırının ardından Filistinliler tarafından gelecek muhtemel tepkilere karşı güvenlik önlemlerinin artırılması talimatı verdi.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, twitter hesabından yaptığı açıklamada, talimatın, durum değerlendirmesi yapmak için Şabak (iç istihbarat birimi) Direktörü Yoram Cohen ile diğer güvenlik yetkililerinin katılımıyla düzenlenen özel bir toplantıda verildiğini ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerin, Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası ise yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yahudi Yerleşimcilerin Filistinli Ailenin Evine Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement