Yahya Kemal Beyatlı, Küçükçekmece'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Yahya Kemal Beyatlı, Küçükçekmece'de Anıldı

Yahya Kemal Beyatlı, Küçükçekmece\'de Anıldı

Ünlü şair ve fikir adamı Yahya Kemal Beyatlı, ölümünün 130. yılında Küçükçekmece'deki Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen panelle anıldı.

25.11.2014 19:22  Güncelleme: 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü şair ve fikir adamı Yahya Kemal Beyatlı, ölümünün 130'uncu yılında düzenlenen panelle Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi ve Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı iş birliği ile Yahya Kemal'in 130'uncu doğum gününde Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde Panel düzenlendi. Yahya Kemal'i anmak için düzenlenen panele, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır, Küçükmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan ve vatandaşlar katıldı. Ahmet Nuri Yardım'ın yönettiği "Doğumunun 130'uncu yılında Yahya Kemal Beyatlı" isimli panele Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Yakup Çelik ve Yard. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan konuşmacı olarak katıldı. Panelde söz alan Prof. Dr. Yakup Çelik, Yahya Kemal Beyatlı için, "Neyi ne için yaptığının bilincinde olan Paris'ten başlayarak düşüncelerini idealleştirme doğrultusunda geliştiren bir sanatkardır" dedi.

Yahya Kemal'in tarihi Türklerin yerleşik hayata geçtiği dönem olarak gördüğü 1071 yılından itibaren, Türklerde Vatan olgusu oluşmaya başladığı andan itibaren ele aldığını söyleyen Çelik, "Öncellikle tarihte Türklüğü arar bu doğrultuda bir tarih düşüncesi geliştirir. Bu bakımdan Türk Edebiyatı'nın da tarihin duygu ve heyecan yoğunluğu olarak şiire taşındığı çok güzel eserler verir. Tarih Misafirleri Kitabı'nda Yahya Kemal'in yazıları bir araya getirilmiş. Bu kitabında tarihimizin 1071'den Milli Mücadele Dönemi'ne kadar geçen olaylarına tarih bilgisi ışığında yeniden değerlendirmiştir" ifadelerini kullandı.

Panel boyunca söz alan konuşmacılar Yahya Kemal Beyatlı'nın şiirlerini, güftelerini okuyup, şiirleri, hayatı, Şairin Türk Edebiyatındaki yeri ve düşünceleri hakkında bilgiler verdiler. Panel sonunda konuşmacılara Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır ve Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan tarafından çiçek takdim edildi. Katılımcılara panel çıkışında Nihad Sami Banarlı'nın Bir Dağdan Bir Dağa isimli kitabı hediye edildi. Düzenlenen panelin ardından Yahya Kemal'in 130. doğum yılı kutlamaları kapsamında Elif Ömür Uyar yönetimindeki Kubbealtı Musiki topluluğu konser verdi. Konser Münir Nurettin Selçuk bestesi ile başladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahya Kemal Beyatlı, Küçükçekmece'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement