Yahyalı Belediyesi 3. Yaz Okulu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yahyalı Belediyesi 3. Yaz Okulu Açıldı

Yahyalı Belediyesi 3. Yaz Okulu Açıldı

Yahyalı Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yaz Spor Okullarının üçüncüsü düzenlenen törenle açıldı.

12.07.2016 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yaz Spor Okullarının üçüncüsü düzenlenen törenle açıldı.

Yahyalı Şehir Stadında düzenlenen açılış törenine Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri, Yaz Spor Okullarında eğitim alacak öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törenine katılanlara konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, çocukları yaz aylarında kötü alışkanlıklar uzak tutmak, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak için Yaz Spor Okullarının önem olduğunu, ilçede başarılı sporcular yetiştirmek istediklerini belirterek, çocuklarını etkinliğe gönderen velilere teşekkür etti. Başkan Öztürk "Ben, Belediyemizin yaz spor okullarına gelme ayrıcalığını elde eden yavrularımızı da tebrik ediyorum. Spor okullarımıza yavrularını gönderememiş ailelerimizin, pişmanlık dolu sözlerini şimdiden duyar gibiyim. Spor okullarımızda, yavrularımızın beden sağlığı ile ilgilendiğimiz kadar ruh sağlığı ile de ilgileneceğiz. Bildiğiniz üzere belediyeler yol, kaldırım, altyapı,,imar vb. gibi çalışmalar yapar. Evet belediyeciliğin bir teknik yönü vardır ama aynı zamanda bir de sosyal yönü de vardır. Bu iki faktör, birbirinden ayrı düşünülemez. Yavrularımızın yaz tatillerini boş geçirmemeleri açısından, spor okullarımıza katılımlarını önemsiyorum. Yaz spor okulumuzda futbol, basketbol, voleybol, badminton, masa tenisi eğitimlerinin yanı sıra, Peygamber Efendimizin bizlere tavsiye ettiği bir spor olan yüzme eğitimi de vereceğiz. Yaz spor okullarımızda yavrularımızın hangi spor dalında daha yetenekli olduklarını gözlemleyip değerlendirerek, yeteneklerini keşfetmek istiyoruz. Spor okullarımızın diğer amacı ise yavrularımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Bu da ayrıca önemli bizim için. Belediye imkanlarımızı, devlet imkanlarımızı yavrularımız için seferber edeceğiz. Ayrıca çocuk meclisimiz ve gençlik meclisimizin alt yapısını, bu yavrularımızla oluşturmuş olacağız. Yavrularımız içlerinden dahi insanlar çıkabilecek potansiyele sahip. Yahyalı'da eğitimde geldiğimiz nokta buna gayet müsait kılıyor. Yahyalılıların spora olan ilgisini yakından biliyorum. İnşallah bu spor okullarımızdan yeni İlhan Parlak'lar neden çıkmasın. Her türlü katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Yavrularımızı da tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum." diye konuştu.

Başkan Öztürk'ün konuşmasının ardından öğrenciler ve velilere hitap eden Yahyalı Kaymakamı Metin Esen' de konuşmasında Yaz Spor Okullarını bu yıl üçüncüsünü açan Yahyalı Belediyesi' ne teşekkür ederek şunları söyledi.; Geçtiğimiz yaz yine burada yaz spor okulu açılışındaydık. O spor okulu döneminin akabinde değişik branşlarda başarı gösteren yavrularımızdan haberdar olduk. Yavrularımızın bu tür etkinliklere, bu yaşlarda katılım göstermeleri çok güzel ve de gerekli. Elde edilen başarılar gösteriyor ki yapılan hiçbir emek zayi olmuyor. Yavrularımızın bu tür etkinliklere katılımlarını sağlayan sevgili ailelere de ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah yaz spor okullarında yeteneklerini ortaya koyan yavrularımız uluslararası alanda ülkemizi temsil ederler." ifadelerini kullandı.

Açılış töreni yaz spor okuluna katılan öğrencilerin futbol maçıyla sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı Belediyesi 3. Yaz Okulu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement