Yahyalı'da Atık Piller Toplandı - Son Dakika
Yerel

Yahyalı'da Atık Piller Toplandı

Yahyalı\'da Atık Piller Toplandı

Yahyalı Belediyesi’nin atık pillerin zararlarını genç kuşaklara anlatmak ve onlara çevreyi koruma bilinci aşılamak amacıyla 1 Kasım 2014-28 Şubat 2015 tarihleri arası düzenlendiği Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması’nın ödül töreni belediye binasında yapıldı.

11.03.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı Belediyesi'nin atık pillerin zararlarını genç kuşaklara anlatmak ve onlara çevreyi koruma bilinci aşılamak amacıyla 1 Kasım 2014- 28 Şubat 2015 tarihleri arası düzenlendiği Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması'nın ödül töreni belediye binasında yapıldı.

Yarışmanın ödül törenine Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Ak Parti Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Serdar Alıcı, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde atık pillerin doğaya ve insana verdiği zararları Seydili İlkokulu öğrencisi Ali Eray Karaöz'ün tarafından okunmasının ardından kürsüye gelen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, belediye olarak 365 gün çevreci olduklarını ifade ederek şunları söyledi. Başkan Öztürk; "Bildiğiniz üzere 5 Haziran dünya çevre günü. Biz bir gün değil, belediye olarak 365 gün, yedi gün yirmi dört saat çevreciyiz. Evden dışarı çıkarken ilk adımı attığınız belediye ile karşılaşırsınız, belediye hizmetleri ile karşılaşırsınız. Sokakların süpürülmesinden, çevrenin temizliğine kadar bir misyonu kanun bize verdiği için, biz belediye kurumu olarak 365 gün çevreciyiz. Ben buradan Yahyalı Kaymakamlığı'na teşekkür ediyorum. Düzenlediğimiz yarışmada Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla atık pil yarışmamıza destek verdiler. Sağ olsun okullarımız da kendi öğrenci sayılarına göre atık pil topladılar. Seydili ilkokulumuz en fazla pili toplayarak birinci oldu ama bizim için yarışmaya destek veren her okulumuz birinci. İnşaalah bu yarışmadan sonra Yahyalı'mızın atık pil konusunda daha duyarlı olacağına inanıyorum. Bizim bu yarışmayı düzenlemedeki amacımız; minik ellerin yaşanabilir bir dünya için çevreyi koruma bilincini aşılamak, gelecek nesillerin iyi bir çevre eğitimi ile yetiştirilmesini sağlamak, etkin bir çevre denetim sistemi oluşturmak, çevre sorunlarının çözümü için gönüllü çevre müfettişi oluşturmaktır. Bugün törenimize Yahyalı Belediyesi Gönüllü Çevre Müfettişleri' mizde katıldı. 41 mahallemizde artık bizim gönüllü çevre dostlarımız var. Mahallelerinde gördükleri sorunları, eksiklikleri bize sms yoluyla bildirerek, bize yardımcı olacaklar. Dünya'da son 35 yılda çevre kirliliği insan tarafından yapılmış. Eğer bundan sonraki nesillere iyi bir dünya, iyi bir çevre ve iyi yaşam koşulları bırakmak istiyorsak, gereken tedbirleri şimdiden almamız lazım. Belediye olarak ileriki günlerde geri dönüşüm ile alakalı projelerimiz olacak. Ben pil toplayarak yarışmamıza katkı veren tüm okullarımıza teşekkür ederim." diye konuştu.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ise konuşmasında atık pillerin okullarda toplanmasının önemli olduğunu, bu sayede okullarımızda atık pillerin zararlarının ayrıntılı bir şekilde anlatıldığını ifade ederek bunun önemli bir kazanç olduğu söyledi. Kaymakam Esen, "Bu atık pilleri her yerde toplayabiliriz. Bunu okullarda yapmamızın en büyük kazançlarından bir tanesi, atık pillerin ne kadar zararlı olduğunu hafızalarımıza kaydetmemiz ve bunu hayatımız boyunca kullanacak olmamız. Biz bir atık pilin doğaya ne kadar zararlı olduğunu öğrenmiş olmakla beraber, doğayı korumak içinde ne kadar çaba harcamız gerektiğini öğrendik." dedi.

Kaymakam Esen, Yahyalı Belediyesi'ni başlattığı Gönüllü Çevre Müfettişleri projesinin çok önemli olduğunu ifade ederek " Bu çok önemli bir hizmet, çok önemli bir proje. Ben Belediye Başkanımızı canı gönülden kutluyorum. Bu bilinci, bu yaşlarda kazandırmak çok daha önemli. Biz atık pilleri toplamakla, hiçbirimizin hayatta olmayacağı yüzlerce yıl sonrasına katkıda bulunmuş oluyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından atık pil toplama yarışmasına katılan 24 okula teşekkür plaketi verildi. Yarışmada yaklaşık 300 kilo pil toplanırken, yarışmada birinciliği topladığı 53 kilo atık pille Seydili İlkokulu kazandı.

Tören sonunda Yahyalı Belediyesi'nin belirlediği, 41 mahalleyi temsil eden Gönüllü Çevre Müfettişleri ile bir araya gelen Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, müfettişlere görevlerinde başarılar dileyerek, hatıra fotoğrafı çektirdiler. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı'da Atık Piller Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement