Yahyalı'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Yahyalı'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Düzenlendi

Yahyalı\'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Düzenlendi

Yahyalı’da, Geleneksel Çocuk Oyunları Kayseri Şubesi koordinatörlüğünde, Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi.

22.04.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı'da, Geleneksel Çocuk Oyunları Kayseri Şubesi koordinatörlüğünde, Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi.

80.Yıl Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şenliğe Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Garnizon Komutanı Cemal Ersin Çakır, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı yaptı. Müdür Kafalı konuşmasında, unutulmaya yüz tutmuş oyunları hatırlatarak, çocukları, anne ve babalarının oynadığı oyunlarla buluşturmak adına bu şenliği düzenlediklerini belirtti. Bu şenlik ile çocukları tv, bilgisayar, internet ve sosyal medyadan uzaklaştırarak, kendi yaşıtlarıyla beraber kardeşçe oynayabilecekleri oyunlarla buluşturduklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, şenliğe katkılarından dolayı Kaymakam Metin Esen'e, Belediye Başkanı Esat Öztürk'e ve öğrenci velilerine teşekkür etti.

Şenlikte öğrenciler tarafından folklor gösterisi, şiir dinletisi, semazen gösterisi, rond gösterileri ve tekvando gösterisi sergilendi. Şenlikte ayrıca, okullar arası düzenlenen Mendil Kapmaca Oyunu finali, Kaleli Yakan Top Yarışmasının erkekler ve bayanlar final maçı yapıldı.

Kaleli Yakan Top Yarışması erkekler finalinin ardından kürsüye çıkan Başkan Esat Öztürk, yakan top yarışmasını izlerken çocukluk günlerine geri döndüğünü belirterek, bu heyecanı tekrar yaşamak için Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve protokol üyelerini yakar top oynamaya davet etti. Bu daveti geri çevirmeyen Kaymakam Metin Esen ve protokol üyeleri yakan top oynamak için sahaya çıktılar. Başkan Öztürk ve Kaymakam Esen'in oluşturduğu takımlar, yakan top müsabakası yaptılar. Neşeli anların yaşandığı müsabakayı Başkan Esat Öztürk'ün takımı kazandı.

Yahyalı Çocuk Oyunları Şenliği, okullar arası düzenlenen Yağ Satarım Bal Satarım, Mendil Kapmaca, Tombik ve Yakan Top Çocuk Oyunları yarışmalarında dereceye giren okulların ödüllerini almasıyla sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı'da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement