Yahyalı'da İlk İftar Sofrası Ağcaşar'da Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Yahyalı'da İlk İftar Sofrası Ağcaşar'da Kuruldu

Yahyalı\'da İlk İftar Sofrası Ağcaşar\'da Kuruldu

Yahyalı Belediyesi, geçen yıl Ramazan ayında ilçe mahallelerine kurduğu iftar sofralarına bu senede kaldığı yerden devam ediyor.

23.06.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı Belediyesi, geçen yıl Ramazan ayında ilçe mahallelerine kurduğu iftar sofralarına bu senede kaldığı yerden devam ediyor.

Bu Ramazanda İlk olarak ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Ağcaşar Mahallesinde kurulan iftar sofrasıyla başlatılan uygulamaya büyük önem veren Belediye Başkanı Esat Öztürk, Ramazan Ayı'nın sevincini, coşkusunu ve manevi havasını ilçe halkıyla yaşamanın çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Esat Öztürk; " Öncelikle tüm halkımızın Ramazan-ı Şerifiniz Mübarek olsun diyorum. Bu gün Ramazan-ı Şerifin dördüncü gününü idrak ediyoruz ve dördüncü gününde Ağcaşar' daki dostlarımızla iftar etmek için iftar saatinde buradayız. Geçtiğimiz Ramazan da biliyorsunuz yeni bağlanan 22 mahallede iftar etmiştik. Ağcaşar 'daki dostlarımıza kardeşlerimize gelememenin üzüntüsü vardı. Fakat o ağırlık bende şuan da gitmiş oldu. Sağ olsun buradaki kardeşlerimle, hanım kardeşlerimle, muhtarımız başta olmak üzere birlikte olmanın sevinci yaşıyorum. Allah kabul eylesin diyorum Ramazanlar güzel aylar tabi ki. Biliyorsunuz İlki Rahmet ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan bu ramazan ayında dostlarımızla iftar etmenin sevinci çok farklı. Tabi bu güzelliği tüm İslam coğrafyasında görmeyi arzu ediyoruz ve dua ediyoruz. Şu iftar vaktinde, en kısa zamanda huzura kavuşmaları için Suriye'deki Irak'ta ki Arakan 'da ki tüm kardeşlerime ben buradan dua ediyorum. Allah onlara da böyle güzel iftar sofralarında buluşmayı nasip etsin diyorum. Oradaki kardeşlerimize dua ediyorum. Bu gün mutlu saatteyiz, mutlu bir andayız, mutlu bir Ağcaşar mahallemizdeyiz. " dedi.

Ağcaşar Mahallesi'ne yapacakları projelerinde müjdesini veren Başkan Esat Öztük, Ağcaşar'ın turizm açısından önemli bir değeri olduğunu ifade ederek şunları söyledi. "Yahyalı'mızın en güzel mahallesindeyiz. Deniz manzaralı başka bir mahallemiz yok. Burayı çok seviyorum. İnşaallah Yahyalı ile buranın geleceğini aynı görüyorum turizm acısından. Barajın kenarında bir mahalle. Burada çınar diye bir bölgemiz var. İnşaallah burayı mesire alanı açacağız. İnsanlarımız gelip rahatlıkla burada mesire alanları oluşturacağız. " dedi.

Yahyalı Belediyesi'nin Ramazan Programları hakkında da bilgilerde veren Başkan Esat Öztük; " Ramazan programlarımız devam edecek. İlki dün akşam Büyükşehir Belediyemizin Ramazan Tırı buradaydı. Güzel zevkli saatler yaşamış olduk. İnşaallah önümüzde ki günlerde Yahyalı'da ki dostlarımıza kültürel ve sosyal etkinlik olarak Ramazan sürprizlerimiz var." diye konuştu.

Ağcaşar Mahalle Muhtarı Bahri Alatepe' de mahallerine kurulan iftar sofrasından dolayı mutluluğunu dile getirerek şunları söyledi." Öncelikle Başkanımıza çok teşekkür ederiz, sizlere de bütün başkanımızın ekibine de teşekkür ederiz. Çok güzel şeyler yaptı gerçekten. Biz memnunuz, gurur duyuyoruz. Mahallemiz başkanımızın pırıl pırıl oldu. Çok şeylerimizde yardımcı oluyor. Olacağına da inanıyoruz İnşaallah güzel şeyler olacak, başkanımıza da güveniyoruz biz. " diye konuştu.

Ezan ile başlayan iftar yemeğine kadınlı erkekli 200 mahalle sakini katıldı. İftar sonrası yapılan dua ve ardından Başkan Esat Öztürk mahalle sakinleriyle birlikte mahalleyi gezdi ve halkın sıkıntıları dinledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı'da İlk İftar Sofrası Ağcaşar'da Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement