Yahyalı'da Kardeşlik Sofraları Kurulmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Yahyalı'da Kardeşlik Sofraları Kurulmaya Devam Ediyor

Yahyalı\'da Kardeşlik Sofraları Kurulmaya Devam Ediyor

Yahyalı Belediyesi, Ramazan Ayı’nda geleneksel hale getirdiği Kardeşlik Sofrası’ nı ilçenin İsmet Mahallesi’nde kurdu.

24.06.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı Belediyesi, Ramazan Ayı'nda geleneksel hale getirdiği Kardeşlik Sofrası' nı ilçenin İsmet Mahallesi'nde kurdu.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Büber, Belediye Meclis Üyeleri ve İsmet Mahallesi sakinlerinin katıldığı iftar programı mahalle meydanında gerçekleştirildi.

400 kişinin katıldığı iftar programında konuşan Belediye Başkanı Esat Öztürk, programa katılan mülki ve idari amirler ile vatandaşlara teşekkür ederek, onlarla birlikte aynı sofrada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Öztürk; "Allah tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul eylesin. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi kıyamete kadar daim kılsın. Hamdolsun ki Ramazan Ayı bir arada olmamıza vesile oluyor. " dedi.

TEK GÖREVİMİZ İNSANLARA HİZMET ETMEK

Konuşmasında Belediyelerin hizmet odaklı çalışmasının gerekli olduğunu belirten Başkan Öztürk; " İsmet Mahallemize yapacağım hizmetleri zaman zaman muhtarımız ve meclis üyemizle görüşüyoruz. Yakın bir zamanda tüm sorunlarınızı çözüme kavuşturacağız. Belediye Başkanının bir tek görevi var; o da halka hizmet etmek, onların hayatını kolaylaştırmak ve mutlu olmalarını sağlamak. Benim bir tek görevim var size hizmetkar olmak. Bunun edebiyatını yapmaya da gerek yok. Bu zaten böyle olmalı." dedi.

YAHYALI'DAN İYİ İNSAN YETİŞİR

Önceki gün Ankara'da Yahyalılılar için verilen iftara katıldığını belirten Başkan Öztürk; " Bir iş adamımız Ankara'daki hemşehrilerimiz adına iftar düzenledi. İftarda bürokratlarımız, iş adamlarımız ve dostlarımızla beraberdik. Biz Yahyalılılar olarak, iyi anılıyoruz. Kıyamete kadar da iyi olalım ve bu güzelliğimize helal getirmeyelim. Bizi yurt içinden de yurt dışından da Yahyalı'dan iyi insanlar yetişir diyorlar. Bunu muhafaza etmek durumundayız. Bu güzelliğimiz de ortada zaten. Allah razı olsun sizlerden bugün soframızı şereflendirdiniz, bizi yalnız bırakmadınız." dedi.

İLÇEMİZE DOĞALGAZ A 2017'DE KAVUŞACAK

İlçeye kazandırılacak olan önemli projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Esat Öztürk; "İnşallah doğalgazı en kısa sürede ilçemize getirmek için çalışıyoruz. İlçemiz 2017 yılında ilçemiz Doğalgaza kavuşacak. Yeni Devlet Hastanemiz için girişimlerimiz devam ediyor. D.S.İ ' ye ait olan 12 dönümlük arazi Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Sağ olsun Kaymakamımız, siyasilerimiz ve belediye olarak biz konuyla yakından ilgileniyoruz. İsmet Mahallemizi yakından ilgilendiren Develi - Yahyalı arasındaki yolda genişletme ve düze7nleme çalışması da yakında başlayacak." İfadelerini kullandı.

YAHYALI'DA ÇITA YÜKSELİYOR

Tamamlanmış olan projelere de değinen Başkan Öztürk; "Gözbaşı Sosyal Tesisleri ve Gençlik merkezimiz açıldı. Yahyalı' mıza hayırlı olsun. Hamdolsun Yahyalı bu manada bir üst çıtaya yükseliyor. Kayseri'de ne varsa bizim insanlarımızın da aynı hizmetlerden faydalanmaları en doğal hakkı. Görev süremiz içerisinde Allah ömür verirse ve sizlerin de duasıyla yapmak istediğimiz güzel hizmetler var. Bir Yahyalılı gibi projelerimize destek veren Kaymakamımıza da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

YAZ SPOR OKULU AÇILIYOR

İftarda gençlere ve çocuklara da müjde veren Başkan Öztürk; "Belediye olarak yaz spor okulu açıyoruz. Ramazan-ı Şeriften sonra, 11 Temmuzdan itibaren başlayacak inşallah. Çocuklarımızı bu okullara kayıt ettirelim. Dini, milli birçok konuda güzel eğitimler veriliyor. Futbol, voleybol, yüzme gibi birçok spor dalında da eğitimler var. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu yazı boş geçirmesinler. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötülüklerden alıkoymanın en güzel fırsatı diye düşünüyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

İftar programı yapılan yemek duasının ardından cemaatle kılınan akşam namazı ile son buldu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı'da Kardeşlik Sofraları Kurulmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement