Yahyalı'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yahyalı'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı Yapıldı

Yahyalı\'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı Yapıldı

Yahyalı Belediyesi, ilçe merkezinde başlattığı Dağbalı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan hak sahiplerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.

24.12.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı Belediyesi, ilçe merkezinde başlattığı Dağbalı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan hak sahiplerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yahyalı Belediye Binasında düzenlenen toplantıya Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Ticaret Odası Genel Sekreteri İbrahim Parlak ve Dağbalı Bölgesindeki hak sahipleri katıldı.

Toplantıda yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında katılımcılara bilgiler veren Başkan Esat Öztürk, projenin 84 bin m²'lik bir arazi üzerine yapılacağını, bu arazinin de 48 bin m²'sinin belediyeye ait olduğunu söyledi. Toplam 23 bloktan oluşan projede, 483 daire, 68 işyeri ve 1 büfe bulunduğu ifade Başkan Öztürk, kentsel dönüşüm ile ilçenin çehresinin değişeceğini belirtti.

Projede evi ya da arazisi dahil olan hak sahiplerine öncelik tanıdıklarını, hiçbir hak sahibini mağdur etmeyeceklerini dile getiren Başkan Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti. " Kentsel Dönüşüme dahil olan mahallemiz çok köklü ve kadim bir mahallemiz. Ama maalesef çok geri kaldı. Benimde çocukluğumun geçtiği mahallenin, terk edilmiş bir görüntüye sahip olması, beni üzüyor. Güzellikler, hemen olsun deyince olmuyor. Dağbalı' ya yapılacak olan bu güzelliğin, bu duruma gelmesi için, uzun bir süre altyapı çalışması yaptık. Kayseri'de kentsel dönüşüm çalışmasını ilk yapan ilçe biziz. Çok şükür belediyecilik alt yapımız olduğu için süreci hızlandırarak, bugünkü duruma getirdik. Proje hiç yapılmasa bile, bizi insanlarımızla bir araya getirdiği için Allah'a hamd ediyorum. İnşaallah bundan sonrası da gelecek diye ümit ediyorum. 2017 yılında doğal gazın ilçemize gelmesi için çalışıyoruz. Doğalgazımız buraya geldiği zaman, şu haliyle Dağbalı' ya veremeyiz. Ama bu proje ile Dağbalı çok kıymetlenecek. Biz bir Allah kulunu bu projede mağdur etmeyeceğiz. TOKİ Başkanlığı, artık bundan 50 yıl sonrasına göre plan yapıyor. Projemiz, TOKİ tarafından kabul görene kadar, belki 15 defa revize edildi. Dairelerin hepsinin güneş alacak. İnsanlarımız, yeşil alanı bol olan, panoramik manzarası ile Yeşilhisar ve Develi Ovasını gören binalarda oturacak." dedi.

Projenin hayata geçirilebilmesi için, belediye olarak büyük fedakarlık yaptıkları söyleyen Başkan Öztürk şunları söyledi. " Kentsel Dönüşüm Projesi 84 bin m²' lik bir alana yapılacak. Bu alanın 48 bin m²' si belediyemize ait. Bu arazinin %50' den fazlası bize ait olmasına rağmen, insanlarımız ucuz bir şekilde konut sahibi olsun diye, gönülleri ferah olsun diye, büyük fedakarlık yaptık. Belediye olarak 84 bin m² arazi karşılığı sadece 5 işyeri ve 5 daire aldık. Eğer hakkımız olanı almak isteseydik, bu proje asla hayata geçmezdi. Belediyeler birçok konuda her zaman fedakarlık yapar. Bu projenin hayata geçmesi için biz fedakarlığı sizler adına yaptık. Bundan 50 sene sonra hiçbirimiz dünyada olmayacak. Biz çocuklarımıza, bu projeyi değerlendirerek güzel bir miras bırakalım. Bu bölge, Kentsel Dönüşüm Projesi ile çok değerlenecek. Sizin 1 liralık malınız, 5 lira olacak. Bu fırsatı kaçırmayalım. " diye konuştu.

Hak sahiplerine dairelerine oturana kadar aylık 400 TL kira desteği verileceğini de ifade eden Başkan Öztürk, hak sahiplerinin bu projeden çok karlı çıkacaklarını dile getirerek, Yahyalı halkının dört gözle bu projeyi beklediğini söyledi. Gerek ilçeden gerekse ilçe dışından 1500'e yakın talep olduğu sözlerine ekleyen Öztürk, hak sahipleri ile en kısa sürede anlaşmaya varmak istediklerini belirtti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement