Yahyalı'da Köylülerden Maden Ocağı Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Yahyalı'da Köylülerden Maden Ocağı Önünde Eylem

Yahyalı\'da Köylülerden Maden Ocağı Önünde Eylem

– KAYSERİ'nin Yahyalı ilçesinde Karaköy mahallesi halkı, maden ocağının dere kaynağını değiştirdiği ve kurdukları taşıma kooperatifi kamyonlarını almadıkları gerekçesiyle maden ocağı önünde iki gündür eylem yapıyor.

29.06.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– KAYSERİ'nin Yahyalı ilçesinde Karaköy mahallesi halkı, maden ocağının dere kaynağını değiştirdiği ve kurdukları taşıma kooperatifi kamyonlarını almadıkları gerekçesiyle maden ocağı önünde iki gündür eylem yapıyor.

Karaköy mahallesi Kızıl mevkisinde bir firma tarafından işletilen maden ocağındaki çalışmaların durdurulduğu ve köylülerin maden ocağı önündeki eylemlerini iki gündür sürdürdüğünü belirten muhtar Nurettin Şahin, "Köyün bahçelerini sulayan en büyük dere, maden çalışmaları sebebiyle zarar görmüş ve kaynağı kaymıştır. Köylüler bunun düzeltilmesini istemiş ancak firma olumsuz yanıt vermiştir. Ayrıca, köylüler tarafından kurulan maden taşıma kooperatifine ait araçlar, firma tarafından maden sahasına alınmamış ve faaliyet yapmalarına izin verilmemiştir" dedi. Kendisinin muhtar olarak bütün bu konuları görüşmek üzere firma yetkilileri ile görüşmeye gittiğini ancak tartaklanarak geri gönderildiğini öne süren Muhtar Şahin, "Bütün bu olaylar üzerine, köylüler de maden ocağının önüne gelerek bu durumları protesto ettiler" dedi.

Bu arada, maden ocağı önündeki köylülerin eylemi nedeniyle jandarma ekipleri de önlem aldı. Köylüler, bahçelerini sulayan derenin eski haline getirilmesi ve maden taşıma kooperatifine maden sahasına giriş ve taşımacılık izni verilmesi sorunlarının çözülmesini isteyerek, bu sorunlar giderilene kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdiler. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yahyalı'da Köylülerden Maden Ocağı Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement