Yahyalı'da Yağmur Duası Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yahyalı'da Yağmur Duası Yapıldı

Yahyalı\'da Yağmur Duası Yapıldı

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde, yaşanan yağış azlığı nedeniyle yağmur duası yapıldı.

09.05.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, yaşanan yağış azlığı nedeniyle yağmur duası yapıldı.

İlçede beklenen bahar yağmurlarının yağmaması ve oluşan kuraklık tehlikesi üzerine Yahyalı Belediyesi ve Ağcaşar Sulama Birliği tarafından düzenlenen programda Yağmur Duası yapıldı.

Ağcaşar Sulama Barajında yapılan yağmur duasına Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, İlçe Garnizon Komutanı Cemal Ersin Çakır, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Ağcaşar Sulama Birliği Başkanı Mustafa Demir, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kuran tilaveti başlayan program, Yahyalı İlçe Vaizi Kazım Kömürcü' nün konuşmasıyla devam etti. Kömürcü konuşmasında "Güzel bir toplantıda, güzel bir talep için bir araya geldik. Rabbimize bir dilekçe vereceğiz. Yüksek makamım Allah'ımızdır. Çünkü kainatın sahibi O' dur. Bizleri yaratan O' dur. Müslüman olarak, Elhamdülillah gönlümüz bu noktada birleşmekte. Her zaman Müslüman, Allah'ımıza el açar. Memleketimizde bir sıkıntı var. Yağmurlarımız, az da olsa yağdı ama tam manasıyla doyurucu yağmurlara ulaşamadık. Dolayısıyla yetkili amirlerimiz, civardaki mahalle halkı sık sık dualara çıkıyor. Bugünde burada bu güzel mekanda dua için bir araya geldik. Rabbim edeceğimiz duaları kabul buyursun" dedi.

Konuşmanın ardından Yahyalı İlçe Vaizi Kazım Kömürcü ve katılımcılar tarafından yağmur duası yapıldı. Duanın ardından konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Allah-u Teala'nın güzellikleri sevdiğini, bugün de birlik ve beraberliğin getirdiği bereketle güzel bir ortamda dua ettiklerini belirterek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Öztürk, "Cenab-ı Allah yapmış olduğumuz duamızı kabul eylesin. Rabbim yerden bereketini, gökten rahmetini hiçbir zaman eksik etmesin. Bundan önceki günlerde Rabbim yağmurumuzu verdi, O'na şükrettik. Tabi bu yağış yeterli olmadı. Çünkü geçtiğimiz yıl, Elhamdülillah Rabbim o kadar yağmur verdi ki, burada bulanan Ağcaşar Barajı taşacak diye biraz korktuk. Bu senede biraz kurak oldu. Cenab-ı Allah bazen kulunun kendine yalvarmasını sever. Biz de bugün Rabbime rahmeti için yalvardık" diye konuştu.

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen de, "Bu güzel ve anlamlı günde Cenab-ı Allah'a dua etmek için toplandık. İnşallah Allah dualarımızı kabul etsin. Yağmura her zaman ihtiyacımız var. Ama bunu zamanını en iyi bilen Yüce Yaratıcımız. Biz duamızı ettik, Rabbim dualarımızı kabul etsin" ifadelerini kullandı.

Program, hep birlikte kılınan öğle namazının ardından etli pilav ve ayran ikramıyla sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı'da Yağmur Duası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement