Yahyalı'da Yeni Projeler Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Yahyalı'da Yeni Projeler Hazırlanıyor

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede yapılabilecek projeleri değerlendirmek için, ORAN Kalkınma Ajansı Uzmanları ile bir toplantı düzenledi.

29.12.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede yapılabilecek projeleri değerlendirmek için, ORAN Kalkınma Ajansı Uzmanları ile bir toplantı düzenledi.

Belediye binasında düzenlenen toplantı da, Oran Kalkınma Ajansı Yatırım Ofis Destek Uzmanları Fatih Yaprak ve Ahmet Emin Kilci ile ilçenin kalkınmasına katkı yapılabilecek olası projeleri görüşen Başkan Esat Öztürk, görüşme ilgili açıklamalarda bulundu. ORAN Kalkınma Ajansı'nın ilçelerin gelişimi için önemli bir unsur olduğunu, önümüzdeki dönemlerde çeşitli projelerle Ajansla birlikte çalışmak istediklerini ifade eden Başkan Öztürk, 2014 Yılında ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Eko Turizminin Geliştirilmesi ile ilgili projeleri hakkın da bilgiler verdi. Başkan Öztürk " Kayseri, Yozgat ve Sivas İllerine destek veren kalkınma ajansımızın ilimizde de ciddi değerleri olduğuna inanıyorum. Gerçekten illerin ve ilçelerin ufkunu açıyorlar. Bölgemize verdikleri katkılarından dolayı ben ajansımıza teşekkür ediyorum. Oran Kalkınma Ajansı, Yahyalı Belediyesi'nin hazırladığı "Yahyalı'da Eko Turizminin Geliştirilmesi ve Yenilikçi Bilgi İletişim Teknolojik Araçlarla Tanıtılması" projemize 376.000 TL'lik hibesi yaptı. Bu projemizde ilçemizin girişinde ve çıkışında ayrıca Derebağ Şelalesi'nde olmak üzere 9 tane yerel ürünlerin satışı yapılacak büfe, 33 adet kamelya, Tanıtım Filmi, 360 derece Panoramik fotoğraf çekimi, tanıtım kitapçığı ve turizm haritası yapımı yer alıyor. Bu hibenin ilçemize katkısı olacağına şüphemiz yok. Tabi bu yapmış olduğumuz güzellik yeterli mi değil. Önümüzdeki yıllarda 2016 da 2017 de, kalkınma ajansımız çağrıya çıktığı zaman, bizde projelerle ajansımıza varacağız. Bir değil, birkaç tane projemizle varmış olacağız. Bugün uzmanlarımızla ilçemizi masaya yatırdık. Yahyalı' mızda turizmle ilgili, halımızla ilgili, hayvancılıkla ilgili değerlendirmeler de bulunduk. Ben her zaman söylüyorum, burası botanik kütüphanesi. Önümüzdeki günlerde ilana çıktığı zaman göreceksiniz, tıbbi ve aromatik bitkilerin geliştirilmesiyle ilgili projemiz olacak. İnşallah iç Anadolu'nun geliştirilmesiyle ilgili bitkilerin katma değeri olacak. İlaç sanayine gerekse gıda sanayine katkı sağlayacağız. Zaten ilçemiz adeta laboratuvar. İnşallah o konuyu da masaya yatırmış olduk. Daha konuşacağımız güzel şeyler olacak. Ben özellikle her iki uzmanımıza da teşekkür ediyorum. İlçemize geldiler ilçe kaymakamımızla beraber görüştüler. Tabi yerel yönetici olarak, bizle de istişare ettiler. Burada göremediğimiz, yönetici körlüğü dediğimiz, bizim göremediklerimizi sizin görmeniz, sizin katma değeriniz. Sizlerin de bizlere katkısı vermesi, güzel projeleri ortaya çıkaracak. Bugün çok güzel konular istişare etmiş olduk. Güzellikler katacağımız kanaatindeyim. " diye konuştu.

Oran Kalkınma Ajansı Yatırım Ofis Destek Uzmanı Ahmet Emin Kilci' da yapılan toplantı ile alakalı şunları söyledi. " Kalkınma Ajansı olarak ilçelerimize biraz daha ağırlık verip, ilçelerimize değişik bakış açısıyla bakıp neler yapabiliriz, kamu kurumlarıyla, belediye ve sivil toplum örgütleriyle beraber neler yapılabilir, bunun arayışı içindeyiz. Son birkaç aydır ilçelerimizi ziyaret edip, oradaki yetkili kişilerle görüş alışverişinde bulunuyoruz. ve bu görüş alışverişlerinin sonucunda önümüzdeki aylarda, il merkezimizde geniş çaplı bir toplantı yapıp, çıkan sonuçları beraber değerlendirmek arzusu içindeyiz. Yahyalı, Kayseri' mizin güzide bir ilçesi. Burası turizm, tarım ve madencilik sanayinde birçok önemli potansiyel barındırmakta. Kapuzbaşı, sadece Kayseri için değil, ülkemiz için büyük katma değere dönüştürülüp, insanlara ve insanlığın hizmetine sunulması gerekiyor. Sağ olsun belediyemiz çok güzel çalışmalar yapıyorlar o anlamda. Önümüzdeki dönemde de inşallah daha önemli katkılar sunacaklarını temenni ediyorum." İfadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı'da Yeni Projeler Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement