Yahyalı Dayanışma ile Büyüyecek - Son Dakika
Yerel

Yahyalı Dayanışma ile Büyüyecek

Yahyalı Dayanışma ile Büyüyecek

Yahyalı Ticaret Odası daveti üzerine, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, odanın şubat ayı meclis toplantısına katıldı.

04.03.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı Ticaret Odası daveti üzerine, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, odanın şubat ayı meclis toplantısına katıldı.

Yahyalı Ticaret Odası'nın toplantı salonunda gerçekleşen meclis toplantısında, slaytlar eşliğinde oda çalışmaları ve akreditasyon alma sürecini anlatan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Tütüncü, Kaymakam Esen ve Başkan Öztürk'ten akreditasyon alma sürecinde destek istedi.

Yahyalı'nın ticari atılımı ve örnek bir ilçe olması için yapılması gerekenlerin de konuşulduğu toplantıda Başkan Esat Öztürk belediye çalışmaları hakkında bilgiler vererek, ilçenin menfaati için her türlü konuda canla başla çalışacaklarını söyledi. Başkan Öztürk " İlçemizde güzel gelişmeler oluyor. Nicelikten çok nitelik önemli. Ben Yahyalı'da niteliğe önem veriyorum. Hamdolsun ilçemizde nitelikli insanlar var. Güzel insanların diyarı, Yahyalı. Ben ilçemle her zaman gurur duyuyorum. Kayseri'den, Ankara'dan dostlarımız buraya gelecekleri zaman, kendi evlerine geleceklermiş gibi hissediyorlar. Bizde Yahyalı'ya gelenlerin, kendi evleri gibi gelip gitmelerini isteriz. Biz bu güzelliği devam ettireceğiz. Bu güzellik dayanışma manasında da devam ettireceğiz. Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetim olarak bizler ilçemiz için ne gerekiyorsa, taşın altına elimizi koymaya hazırız. Kayseri'ye Marka Şehir diye boşa demediler. Bizde marka bir ilçe olalım. Elmamızla marka olalım, şelalemizle, balımızla, turizmimizle marka olalım. " dedi.

Yahyalı Belediyesi'nin ilçe merkezindeki Camikebir ve Ulucami Çevre Düzenlemeleri, Kentsel Dönüşüm ve Meydan Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Esat Öztürk şunları söyledi:

"Ulucami çevre düzenlemesi kapsamında Ticaret Odamızın önünde bulunan altı adet dükkanı belediye olarak kamulaşıp yıkacağız. Böylece tarihi Ulu Cami'miz çok daha güzel bir görüntü kazanacak. Hemen yanımızda bulunan Camikebir ve Fevzi Çakmak mahallerimizde Kentsel Dönüşün çalışmamız başlayacak. Hali hazırı tamamlandı. Zemin etüdü için hava şartlarının düzelmesini bekliyoruz. Burada iş merkezlerimiz de olacak ticaret canlanacak. "El eli, el yüzü yıkar" demişler. Sağ olsun sivil toplum kuruluşları da bizlere destek veriyorlar. Camikebir' in etrafında bir çevre düzenleme çalışmamız olacak. Şu anda mimarlar üzerinde çalışıyor, projemiz son aşamaya geldi. Meydan çalışmamız da çok yakın zamanda başlıyor. Buradan da müjdesini vermiş olayım, 15 Mayıs 2015 tarihinde Büyükşehir Belediyemiz meydan düzenlemesi çerçevesinde, ilçemizde temel atma töreni düzenleyecek."

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen'de konuşmasında "Ben kendi memleketimdeymişim gibi huzurlu ve mutluyum. Böyle olunca da dört elden işlere koyuluyoruz. Kentlerin şehirlerin kalkınması, ekonomik anlamda büyümesi ve yükselmesi, mutlaka yerel yönetimlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile beraber çalışmasıyla oluyor. Ama bu çalışmada yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları destekleyicisi, bu işin lokomotifi ticaret odaları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları oluyor. Dolayısıyla bu büyümenin lokomotifi sizler olacaksınız, bizlerde sizleri destekleyeceğiz." dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yahyalı Dayanışma ile Büyüyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement