Yahyalı'ya Yeni Ortaokul - Son Dakika
Yerel

Yahyalı'ya Yeni Ortaokul

Yahyalı ilçesinde yaptırılan 14 derslikli Fatih Ortaokulu'nun geçici kabulünün yapıldığı bildirildi.

04.09.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yahyalı ilçesinde yaptırılan 14 derslikli Fatih Ortaokulu'nun geçici kabulünün yapıldığı bildirildi.

Vali Orhan Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, eğitim öğretimin, standartlara uygun fiziki ortamlarda gerçekleştirilebilmesi adına kamu yatırımlarının hızla devam ettiğini, Yahyalı'da yapılan ortaokulun ilçe ve bölgedeki önemli bir eksikliği tamamlayacağını ifade etti.

Maliyeti 1,6 milyon lira olan Yahyalı Fatih Ortaokulu'nun yapımına geçen yıl nisan ayında başlandığını hatırlatan Düzgün, 1 Eylül itibarıyla geçici kabulünün yapıldığını ve okulun eğitim öğretime başlayacağını belirtti.

Gerek kamu gerek özel sektör olarak eğitim ve öğretime yapılan yatırımların çocukların daha iyi bir geleceğe hazırlanmaları açısından taşıdığı öneme işaret eden Düzgün, " Kayseri'de sınıf başına düşen öğrenci sayısı Türkiye standartların üstünde. Sürdürülecek eğitim yatırımlarıyla geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almalarına olanak tanıyacağız" ifadelerini kullandı.

Vali Düzgün ayrıca, her türlü engelle mücadele etme yeteneğine sahip, gelişime açık, bilinçli ve eğitimli nesillerin ülkelerin kaderini belirleyeceğine dikkati çekerek, gerçekleştirilen bütün bu yatırımların yanında gençlerin de tarihlerini iyi bilmeleri, bol bol kitap okumaları, zihinlerini ve bilinçlerini açık tutacak sportif ve sanatsal faaliyetlere yönelmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yahyalı'ya Yeni Ortaokul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement