Yakalanan Mültecilerin Arasına Sızan Sahte Kimlikli PKK'lı Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Yakalanan Mültecilerin Arasına Sızan Sahte Kimlikli PKK'lı Tutuklandı

Yakalanan Mültecilerin Arasına Sızan Sahte Kimlikli PKK\'lı Tutuklandı

Aydın'da yasa dışı yollardan Yunan Adaları'na geçmeye çalışan mültecilerin arasına karışıp kendisini sahte kimlikle sığınmacı olarak tanıtan PKK/PYD üyesi yakalandı.

14.12.2016 11:55  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da jandarma tarafından son üç gün içinde Kuşadası, Söke ve Didim ilçelerinde yasa dışı yollardan Yunan Adaları'na geçmeye çalışan 37 Suriyeli ve 15 Afgan mülteci ile aralarına karışıp kendisini sahte kimlikle sığınmacı olarak tanıtan bir Suriyeli PKK/PYD üyesi yakalandı.

MÜLTECİLER YAKALANDI

Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesi'nde devriye görevi yapan jandarma ekipleri, geçen 12 Aralık'ta kıyıda bekleyen mültecileri fark etti. Yunan adalarına geçmek için hazırlık yaptığı tespit edilen 3'ü kadın, 6'sı çocuk toplam 15 Afgan mülteci ile kendisini Suriyeli sığınmacı olarak tanıtan bir kişi, yakalanıp, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

SIĞINMACILARIN ARASINA SIZAN BİR PKK'LI TUTUKLANDI

Jandarmanın yaptığı araştırmada, kendisini sahte kimlikle O.A. olarak tanıtan Suriyelinin terör örgütü PKK/PYD üyesi olduğu gerekçesiyle aranan M.Ş.S. olduğu belirlendi. Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan Suriyeli M.Ş.S., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

52 MÜLTECİ GÖÇ İDARESİNE TESLİM EDİLDİ

11 Aralık'ta Söke'nin Tuzburgazı Mahallesi, Kafa Mevkisi'nde 32, 13 Aralık'ta da Didim'in Akköy Mahallesi Eski Liman Bölgesi'nde 5 olmak üzere yine yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan toplam 37 Suriyeli yakalandı. Yakalanan toplam 52 mülteci, jandarmadaki işlemleriin ardından Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yakalanan Mültecilerin Arasına Sızan Sahte Kimlikli PKK'lı Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement