Yakında El-Bab'ı Özgürleştireceğiz" - Son Dakika
Güncel

Yakında El-Bab'ı Özgürleştireceğiz"

HASAN ÖZKAL/ADSIZ GÜNEBAKAN - Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içinde yer alan Sultan Murat Tümeninin Komutanı Fehim İsa, "Söz veriyoruz, çok yakın zamanda, hava şartları elverişli olduğunda çok büyük bir operasyonla El-Bab şehrini özgürleştireceğiz.

03.01.2017 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HASAN ÖZKAL/ADSIZ GÜNEBAKAN - Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içinde yer alan Sultan Murat Tümeninin Komutanı Fehim İsa, "Söz veriyoruz, çok yakın zamanda, hava şartları elverişli olduğunda çok büyük bir operasyonla El-Bab şehrini özgürleştireceğiz." dedi.

El-Bab'ın terör örgütü DEAŞ'ten temizlenmesine yönelik, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'na destek veren Suriye'deki muhalif gruplardan Sultan Murat Tümeninin Komutanı Fehim İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de, Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde sağlanan ateşkesin sevindirici olduğunu ve kalıcı olmasını umut ettiklerini söyledi.

Rejimle barış görüşmelerindeki ilk şartlarından birinin Esed'in ülkeyi terk etmesi olduğuna işaret eden İsa, Suriye sorununun savaşla çözülmeyeceğini, anlaşarak çözüleceğini herkesin gördüğünü anlattı.

İsa, rejimin bazı bölgelerde ateşkese uymadığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz gün, Şam bölgesinde yer alan bazı ilçe ve köylere 12 varil bombası atıldı. İnşallah bunlar tekrarlanmayacak. Şu anda bütün insanlar ateşkese umut bağlamış durumda. Bu ateşkes anlaşması Suriye'deki halkın çıkarına olacak. İçimizde şurada, burada laf söyleyen insanlar var. Onlar bazılarının diliyle konuşuyor. Bunlar savaşın durmamasını isteyen ve batılılar tarafından dışarıdan yönlendirilen insanlar. Suriye'deki iç savaşın durmaması, Müslümanların birbirini öldürmesi batılıların çıkarınadır."

Fırat Kalkanı Harekatı

Fehim İsa, muhalif grupların Halep'e bağlı El-Bab ilçesinin terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması için başlattığı saldırıya destek vermek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarıyla sürdüğünü ve bu mücadelede önemli mesafe katettiklerini vurguladı.

İsa, "Son günlerde hava şartlarının kötü olmasından dolayı, operasyonlar ağır ilerliyor. Yaklaşık 25 gündür devam eden harekatta terör örgütü DEAŞ, aldığı darbelerle çok zayıfladı. Yine içeriden aldığımız bilgilere göre, Türkiye devletinin desteğiyle son günlerde yapılan operasyonlarla, DEAŞ'a çok kayıp yaşattık. Şu anda El-Bab şehrinin dört etrafı sarılmış durumda." dedi.

"Sivilleri canlı kalkan olarak kullandılar"

Terör örgütü DEAŞ'ın El-Bab'ta sivil halkı canlı bomba olarak kullandığına dikkati çeken İsa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Harekat başladığında DEAŞ, El-Bab'ta bombalı araçlarını halkın içerisine koyuyordu. O nedenle vuramıyorduk. Operasyonların başladığı dönemde ilçede 40-50 bin arasında sivil halk yaşıyordu. Fırsat buldukça geceleri ilçenin etrafına döşenen mayınları göze alan halkın kaçmasıyla şu anda 2-3 bin sivil kaldı. Bu durum DEAŞ'a çok zarar verdi. Şu anda büyük bir korku içerisindeler. Kendilerine yakın zamanda son darbenin vurulacağını biliyorlar. İnşallah söz veriyoruz, çok yakın zamanda, hava şartları elverişli olduğunda çok büyük bir operasyonla El-Bab şehrini özgürleştireceğiz.

Sayıları çok az, çünkü çok kayıp verdiler. DEAŞ, Rakka'da, Musul'da ve diğer birçok yerde saldırı altında. Örgüt, Suriye'de ve Irak'ta birçok koldan saldırı altında olduğu için artık çatışma bölgelerine destek gönderemiyor."

El Bab'tan sonra sıra Münbiç'te

El Bab'ı özgürleştirdikten sonra Münbiç'e sıra geleceğini vurgulayan İsa, sözlerini şöyle tamamladı:

"DEAŞ, El-Bab ilçe merkezi ve etrafından döşediği taş görünümlü el yapımı patlayıcıları fark etmek çok zor ama Allah'ın izniyle bunlar bizi durdurmayacak. Sultan Murat Tümeni olarak 1,5 yıldan bu yana 400'ün üzerinde şehit verdik. Ancak hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Suriye'nin özgürlüğü için canımızla malımızla, çocuklarımızla mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu süreçte bize samimi olarak destek veren, bizi küçük kardeşi gören, evlatları gören Türkiye Cumhuriyetinden, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, Türkiye hükümetinden ve halkından Allan razı olsun. Bize destek verip yardım gönderen derneklere çok teşekkür ediyoruz. Yardımlar sayesine Suriye'nin kuzeyinde aç insan yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yakında El-Bab'ı Özgürleştireceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement