Yaklaşan Yaza Mesajım : Ben Zayıflamadan Gelme! - Son Dakika
Güncel

Yaklaşan Yaza Mesajım : Ben Zayıflamadan Gelme!

Yaklaşan Yaza Mesajım : Ben Zayıflamadan Gelme!

Bu yazıda aldığımız kilolardan şikayet etmek yerine formumuza nasıl hızlı bir şekilde kavuşabiliriz onları paylaşacağım. Bu arada yazım şişman diyetisyenin öğüt vermesi gibi olmasın diye, aşağıda saydığım maddeleri geçen hafta birebir kendim uyguladım ve şimdiden vermem gereken üç kilodan birini verdim bile. Geriye kaldı 2 kilo;)Hımmm.. Diyete Başlıyoruz Galiba!Yaza Hazırlanmanın En Pratik Yolu1. Sen Hangi Sporun İnsanısın?

07.04.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yazıda aldığımız kilolardan şikayet etmek yerine formumuza nasıl hızlı bir şekilde kavuşabiliriz onları paylaşacağım. Bu arada yazım şişman diyetisyenin öğüt vermesi gibi olmasın diye, aşağıda saydığım maddeleri geçen hafta birebir kendim uyguladım ve şimdiden vermem gereken üç kilodan birini verdim bile. Geriye kaldı 2 kilo;)

Hımmm.. Diyete Başlıyoruz Galiba!

Yaza Hazırlanmanın En Pratik Yolu

1. Sen Hangi Sporun İnsanısın?

Spor yapmayı sevmeyen biri olduğunu düşünüyorsun ama belki de gerçekten hangi sporun senin için ideal olduğunu bilmiyorsundur.

Mesela benim hayatım boyunca tek bir hobim olmadı. Her zaman daha fazla ilgi çekici ve beni daha fazla heyecanlandıran farklı bir şey daima vardı. Sporda da öyle oldu. Neler mi denedim? Badminton, zumba, pilates, surf, tekvando… Tabi hepsini kısa sürede bıraktım. Ama bu süreçte bir şeyi fark ettim; evet, ben tek başıma bir spor yapamıyorum, spor salonunda ulaşamadığım bir noktaya yürümek ya da koşmak da bana anlamsız geliyor, spor yaparken stresimi atamıyorsam bu durum bende daha büyük stres yaratıyor.O yüzden hem stres atabileceğim hem de tek başıma olmayacağım bir spor buldum. Yaklaşık 6 aydan fazla Kick Boks yapıyorum.

Size tavsiyem; ilk önce nasıl bir spor biçimi size uygun onu biraz düşünün. ya da deneme yanılma yöntemi ile sizin için uygun olan aktiviteleri deneyin. ilk başta sana uygun spor biçimini bulmakla başla ve haftada en az 2 gün sporuna git! Hiçbir şey yapamıyorsan giy spor ayakkabıları, tak kulağına kulaklığını, aç en sevdiğin müziği ve at kendini sokaklara;)

2. Beni Bu Ivır Zıvırlar Bitirdi

Yoksa siz de "yemek yemesem de olur ama tatlılarımı bana verin!" diyenlerden misin? Sanırım seni benden daha iyi anlayan biri olamaz. Sabah kahvaltısında menemen hayali yerine "mis gibi bir kahve ve yanına tatlı" olsa diye uyanıyorsan hayat bize zor olacak onu baştan söyleyeyim.

Napıyoruz? Öncelikle mutfağımızda bir bahar temizliği yapıyoruz. Hani o zor günler için çekmecelere sakladığın bitter çikolatalar var ya… Tatlım, onları da atıyoruz. ya da atmıyoruz, çevremizdekilere verip onları da şişmanlatıyoruz. Bu da zayıflamanın farklı bir yolu tabii..

3. Sıkıldıkça Su İç!

Bir balık burcu olarak neyse ki hayattaki tek şansım suyu çok sevmem. Tabi zayıflamak istiyorsan öyle birkaç bardakla günü geçiştirmemelisin. Günde en az 2 litre su mutlaka tüketmelisin. Unutma, su yağ yakımını sağladığı gibi toksinlerin vücuttan atılmasını ve tok kalmanı da sağlayacak;)

4. "Aman bir şey olmaz bundan "cılardan Uzak Dur!

Belki de bu ilk madde olmalıydı. Eğer zayıflamak istiyorsan, hatta kendin için bir iyilik yapmak istiyorsan çevrende ""Aman bir şey olmaz bundan " cı arkadaşlarını barındırmayacaksın. Bu yüzden karar vermişken çevrende seninle birlikte diyetine eşlik edecek biriyle başlamanı öneririm. Birbirinizi kontrol etmek bir süre sonra senin de vicdan azabı çekerek yememeni sağlayacak.

5. Ne yiyeceksen en iyisini ye!

Madem diyettesin ve birçok şeyi yiyemiyorsun yediklerin seni mutlu etmeli. O yüzden öğünlerinde gerçekten sevdiğin yiyecekleri en iyi sunumlarla yemelisin. Evde tek başına olsan da, yemeklerinin porsiyonu artık daha küçük de olsa tabağını minik dokunuşlarla daha zengin hale getirebilirsin. Böylece kendini diyetteyken bile daha değerli hissedeceksin ;)

Umarım bu ufak dokunuşlar hayatınıza kilo kayıpları olarak yansır.

P.S.

Jim Rohn der ki; Vücudunuza iyi bakın, çünkü yaşamak zorunda olduğunuz tek yer orası.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Yaklaşan Yaza Mesajım : Ben Zayıflamadan Gelme! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement