Yakuplu Koruluğu'nun Geleceğine Ak Parti Grubu'ndan Red Oyu - Son Dakika
Güncel

Yakuplu Koruluğu'nun Geleceğine Ak Parti Grubu'ndan Red Oyu

Beylikdüzü Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi gerçekleşti.

01.07.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Meclis Grubu, yetkinin Orman Bakanlığı'nda olduğu Yakuplu Koruluğu'nun kamuda kalması; orman, sayfiye, yürüyüş ve spor alanları olarak halkın hizmetine sunulması ile ilgili bir sözlü önerge sundu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu konunun detaylıca görüşülmesi adına meclise bir araştırma komisyonunun kurulması önerisini getirdi. AK Parti Meclis Üyeleri'nin red vermesiyle öneri mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

Beylikdüzü Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör olaylarında hayatını kaybeden kişiler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Meclisi açan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ülkedeki bu sıkıntılı gidişin sona ermesinde her siyasetçinin sorumluluk hissetmesi gerektiğini belirtti. Ramazan ayının maneviyatına uygun bir ay geçirmeye çalıştıklarını belirten İmamoğlu, Kadir Gecesi'nin öneminden bahsederek, edilen bütün duaların kabul edilmesini dilediğini söyledi, Ramazan Bayramı'nın da mübarek olmasını ekledi.

Evim Beylikdüzü Derneği İmza Topluyor

Mecliste görüşülen 8 gündem maddesi ile 1 komisyon raporu üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. AK Parti Grubu'ndan gelen 1 sözlü önerge de meclisten oy birliği ile geçti. CHP Meclis Grubu Sözcüsü Mülayim Demirtaş ise 55 dönümlük koru orman vasfında olan ve Orman Bakanlığı yetkisinde bulunan tarihi Yakuplu Haramidere Korosu ilgili bir sözlü önerge verdi. Evimiz Beylikdüzü Derneği'nin de Yakuplu Koruluğu'nun özel şahıslara ve ranta gitmemesi konusunda imza kampanyası başlattığını belirten Demirtaş, dernek ve belediyenin Beylikdüzü'nde yaşayanları gelişmelerden haberdar etmeye çalıştığını ifade etti. Beylikdüzü halkının yararına kamusal alan olarak nasıl üretilebileceğinin üzerine incelenmesi gerektiğini vurguladı.

"Orman Bakanlığı İle Çok Kez Görüştüm"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuyla ilgili mecliste yaptığı açıklama ise şöyle: Burası, Orman Bakanlığına ait bir bölge. Göreve geldiğimizde bakanlığa bir yazı yazdırdım. Buranın bir düzene, toparlanmaya ihtiyacı olduğunu ve yangın tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını korunun, bölge halkına bir dinlenme, yürüyüş ve spor alanı olarak kazandırılmasında söz konusu çalışmaların Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapılabileceğini belirttim. Fakat Orman Müdürlüğü bu konuda çalışmalar yaptığını belirterek olumsuz dönüş yaptı. Görüşmelerimiz Bölge Müdürü'nü ziyaret ederek devam etti. Karanlık alanları olduğu için acil ve güvenli geçiş ile ilgili alan oluşturmaya çalıştık. Yine sonuç alamadık. Sadece kuruyan ağaçların kesilmesi ile ilgili bir işbirliği yapabildik. Alanın ihaleye çıkarılacağı konusunda bize bilgi gönderildi. Birçok kişi burayı kullanmak amacıyla bize geldi ama imara açtırtmayız dedik. Biz de buranın özel bir şahsa değil, Beylikdüzü İlçesi'nin kamusal temsilcisine devredilmesi konusunda talebimizi devam ettiriyoruz. İhalede olsa bu noktayı Beylikdüzü halkının kullanması adına mücadelemizi vermek istiyoruz.

İmamoğlu'nun Koruluk İçin Komisyon Kurulması Önerisi Oy Çokluğu İle Geçti

Koruluk alanı hususunun daha kapsamlı incelenmesi, ortak bir komisyon kurularak ortak bir karar alınması, meclisin bu konuda bilgilendirilmesi, ortak akıl ile hareket edilmesi ve ilçe halkının yararına nasıl projelendirilmesi ile ilgili görüşülmesi amacıyla Başkan İmamoğlu, meclise bir araştırma komisyonu kurulması önerisini getirdi. AK Parti Meclis Grubu üyeleri, önerinin Başkanlık Makamı'na gönderilmesine red oyu verdi. AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Av. Mücahit Birinci ilçenin hizmetine ve faydasına sunulması istenen bu alan hakkında kurulacak araştırma komisyonuna üye vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine CHP Meclis Grubu; Serdar Çakmak, Doğan Subaşı, Haluk Karataş, Necla Kotil ve Ebru Çevik olarak komisyon üyelerini belirledi ve komisyon üyeleri mecliste oylandı, oy çokluğu ile meclisten geçti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yakuplu Koruluğu'nun Geleceğine Ak Parti Grubu'ndan Red Oyu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement