Yalçın Akdoğan: Kod Adı "Erdoğan'dan Kurtulmak" - Son Dakika
Güncel

Yalçın Akdoğan: Kod Adı "Erdoğan'dan Kurtulmak"

Yalçın Akdoğan: Kod Adı "Erdoğan\'dan Kurtulmak"

Ankara Milletvekili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, kod adı "Erdoğan'dan Kurtulmak" olan bir operasyonun yürürlükte olduğunu bildirdi.

03.01.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Milletvekili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, kod adı "Erdoğan'dan Kurtulmak" olan bir operasyonun yürürlükte olduğunu bildirdi. Akdoğan, iktidara yönelik "otoriterlik, Suriye'de radikal örgütlerle işbirliği, Oslo iddiaları ve Gezi denemesi tutmayınca bazı çevrelerin AK Parti'nin imajını sarsabileceklerini düşündükleri "yolsuzluk" senaryosunun devreye alındığını belirtti.

Akdoğan, Star Gazetesi'ndeki köşeyazısında, "Erdoğan'dan kurtulmak" kod adıyla harekete geçen uluslararası statükonun, yerli işbirlikçilerin de katkısıyla yeni hamleler yaptığını bildirdi.

Uluslararası statükonun uzun yıllar boyunca Türkiye'ye "iktidar olurlar ama muktedir olamazlar" kavramını kazandırdığını kaydeden Akdoğan, "Türkiye'nin Irak, İran, İsrail, Mısır, Suriye politikasını değiştirmek isteyen güçler bunların hepsini birden değiştiremeyeceklerini anladıklarından bu politikanın mimarı olan kişiyi hedefe koydular, ondan kurtulmayı, topyekün bu konularda değişiklik için tek yol olarak gördüler. Türkiye'nin ekonomik yetkinliği, Kuzey Irak'la ve İran'la girilen işbirlikleri, açıkça bir menfaat çatışmasını ortaya çıkardı. Bu bölgeyi ve bölgenin tüm imkânlarını kendi malı gibi görmeye alışanlar Türkiye'nin haddini aştığını düşünmeye başladılar... Ne otoriterlik, ne Suriye'de radikal örgütlerle işbirliği, ne Oslo iddiaları, ne de Gezi denemesi tutmayınca AK Parti'nin imajını sarsabileceklerini düşündükleri "yolsuzluk' senaryosu devreye alındı" dedi.

AK Parti'nin gitmesi uğruna Türkiye'nin çökmesinin göze alındığını kaydeden Akdoğan, "Küresel güçlerin "bu iş bitecek' talimatını yerine getiren yerli işbirlikçileri gözünü karartarak kirli bir savaş başlattılar. Hiçbir kutsalın tanınmadığı bu süreç, hükümetten bir şey götürmedi ama yapanların gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Son olaylarda hükümetin meşruiyeti ve güvenirliliği zedelenmemiştir, tam aksine hükümete tertip kuranların tüm güvenilirlikleri ortadan kalkmış, büyük bir toplumsal şüphe ve tepki oluşmuştur" iddiasında bulundu. Akdoğan, köşeyazısını "AK Parti kurulduğu günden itibaren türlü tertip, tezgah ve saldırılara maruz kalmıştır. Kritik günlerde AK Parti'ye kazık atmaya çalışan işbirlikçiler ise hep kaybetmiş, kendileri itibarsızlaşarak milletin gözünden düşmüştür. Allah, bu aziz millete ve milletin adamlarına kumpas kuranlara geçit vermemiştir, inşallah milletin hayır duasıyla bundan sonra da vermeyecektir" satırlarıyla bitirdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yalçın Akdoğan: Kod Adı 'Erdoğan'dan Kurtulmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement