Yalçın Akdoğan: Ne Çoluk Çocuğum, Ne de Yeni Yetmeyim - Son Dakika
Güncel

Yalçın Akdoğan: Ne Çoluk Çocuğum, Ne de Yeni Yetmeyim

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, parti içindeki "yeni yetme" tartışmalarıyla ilgili, "Ben 45 yaşındayım yani ne çoluk çocuğum, ne de yeni yetmeyim." dedi.

22.08.2014 13:14  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç‘ın “Yeni yetmeler kardeşliğimizi zedeleyebilir” açıklamasına katıldığı canlı yayında cevap verdi.

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, parti içindeki "yeni yetme" tartışmalarıyla ilgili, "Ben 45 yaşındayım yani ne çoluk çocuğum, ne de yeni yetmeyim. Bütün süreçlerin, 12 yıldır birçok insanın bulunmadığı süreçlerin içinde bulunan bir insanım. Bu yüzden, bu tür yakıştırmaları ben üzerime almıyorum. Parti büyüklerimizden birileri beni kastederek bir şey söylüyorlarsa bundan da çok alınmam doğrusu" dedi.

"DAVUTOĞLU HAYIRLI OLSUN"

NTV yayınında soruları yanıtlayan Akdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkan Adayı olarak gösterilmesinin Türkiye ve AK Parti için hayırlı olmasını diledi. Davutoğlu'nun hem teorik hem pratik olarak kafa yapısıyla, hem de medeniyet tasavvuruyla AK Parti hareketinin temel felsefesini özümsemiş, başından itibaren AK Parti'nin ve devletin farklı kademelerinde önemli görevler üstlenmiş bir şahsiyet olarak bu süreçte önemli bir rol oynayacağını ifade eden Akdoğan, "Yeni Türkiye deyince Sayın Cumhurbaşkanımız yani Başbakanımız ortaya bir takım temel ilkeler koymuştu, çözüm sürecinin devam etmesi, paralel yapıyla mücadele, yeni anayasa gibi aynı çerçevede Davutoğlu da dün yaptığı konuşmada bunlara atıf yaptı. Yani bir hedef birlikteliği söz konusu" dedi. Akdoğan, AK Parti'nin 2023 hedeflerinin Erdoğan'ın liderliğinde, Davutoğlu'nun Genel Başkanlığında gerçekleştirilmeye devam edileceğini söyledi.

"KABİNEDE OLACAK MISINIZ" SORUSU

Akdoğan kendisinin yeni kabinede görev alıp almayacağına ilişkin ise, "Biz bunu bir dava olarak görüyoruz, geçmişe dayanan bir fikri hareket olarak, bir siyasi cereyan olarak görüyoruz. Bunu bir kişisel kariyer planlaması olarak hiçbir zaman görmedik. Bu davaya hizmet edenin şeref kazandığına inandık. Kişisel bir ikbal peşinde koşmadık, böyle bir siyasi hırsımız yok. Bu davanın bir neferi olmaktan hep gurur duyduk. Burada kişisel bir hesap, kitap içinde değiliz" dedi.

Akdoğan, 90'lı yıllarda siyasi hedef olarak gördükleri, birçok kangren olmuş meselenin AK Parti döneminde aşıldığını belirterek, "Bu meselelerin çözülmüş olmasını ve Sayın Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasını ben, kişisel olarak siyasi amacımın önemli ölçüde gerçekleşmesi olarak tanımlamıştım. Ama yeni sorunlar var yeni kuşaklar burada rol üstlenmek durumunda" diye konuştu.

"UZAYDAN KİMSE GELMEYECEK"

Bakanlarda büyük bir değişim olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de, "Bunu ben düşünmeyeceğim tabii. Ama sıfırdan, dışarıdan, uzaydan birileri gelmeyecek, AK Parti kadrosu bunlar. Bu siyasi hareketin içerisinde çok değerli insanlar var, bu bir müktesebat, tecrübe birikmiş durumda. MKYK'mız görevine devam ediyor. Bu kongrede MKYK üyeleri değişmiyor, belki MYK'da bazı değişikliler olabilir. Bakanlar Kurulu'nun hepsi değişecek diye bir şey söz konusu değil" dedi.

"İSİMLER ÜZERİNDE "BAKAN TOTO' OYNANMASINI DOĞRU BULMUYORUM"

Bir nöbet değişiminin söz konusu olabileceğini ifade eden Akdoğan, şöyle devam etti: "Bir süreklilik olacaktır, süreklilik içinde bir değişiklik sağlanacaktır. "Başbakan değişti, sil baştan her şey yeniden olacak' gibi düşünmek doğru değildir. Bu Sayın Erdoğan'a karşı da bir şey gibi yanlış yorumlanabilir. Kabine de çok başarılı, değerli bakanlarımız var. Onların bir kısmı kalabilir. İsimler üzerinde "bakan toto' oynanmasını ben çok doğru bulmuyorum.

Davutoğlu'nun bu sürçte iyi bir takım kuracağına ben inanıyorum. Neticede bu bir kişilik maç değil, genel başkanın altında bir ekip çalışması. Tayyip Erdoğan karizmatik, çok güçlü, büyük bir liderdi ama en fazla ortak akla ve ekip çalışmasına önem veren insandı. Bundan sonra da tek adam oyunu değil bu."

"HAKAN FİDAN BİRÇOK GÖREVE LAYIKTIR"

Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın isminin yeni kabine için geçtiğinin anımsatılması üzerine ise, "MİT Müsteşarı üzerinden spekülasyon yapmayı çok doğru bulmuyorum. Çünkü çok hassas bir görev. Yoksa Hakan Fidan çok değerli bir arkadaşımız. O müktesebat birikiminde hem ciddi pay sahibi, hem de çok farklı konularda tecrübe kazanmış bir arkadaşımız. Önemli görevlerde bulundu, birçok göreve de layıktır. Ama bu tür spekülasyonların içine sokulması bundan sonraki yürüteceği görevlere zarar verebilir. Bu yüzden ben bu tür konuların içerisinde adının geçirilmesini doğru bulmuyorum" dedi.

GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI: "POLEMİKLERİN İÇİNE ÇEKİLMEMESİ GEREKİR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün Çankaya Köşkü veda resepsiyonundaki açıklamalarına ilişkin ise, kendisinin prensip olarak Cumhurbaşkanlığı makamını eleştiri konusu yapmayı, polemiklerin içine çekmeyi her kim olursa olsun doğru bulmadığını söyledi. Akdoğan, "Özellikle Abdullah Bey'le ilgili, ikinci bir hassasiyetimiz var, neticede AK Parti ailesinin bir ferdidir, Ak Parti'nin kurucusudur, önemli misyonlar yüklenmiş bir insandır. Bundan sonraki süreçte de ben Sayın Gül'ün varlığını önemsiyorum ve O'nun yıpratılmaması, polemiklerin içine çekilmemesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"BU İDEALE VE TAYYİP ERDOĞAN'A KİM KARŞIYSA BEN ONA KARŞI OLURUM"

Akdoğan, "Son dönemde sürekli partinizdeki bir takım genç isimlerden, yeni giren arkadaşlardan bahsediyorlar ve isim vermeden bu eleştirilerin hedefi de siz olarak gösteriliyorsunuz. Neden parti içinde bu eleştiriler size yöneliyor?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Ben bu sürecin çok hassas bir süreç olduğunu, partinin bütünlüğünü korumanın her şeyin üzerinde bir hassasiyet olduğunu ve büyük badireleri, büyük zorlukları partinin bütünlüğünü koruyarak aştığımızı söyledim. Bu süreçte de genel başkan değişiyor, başbakan değişiyor, kongre yapıyoruz, herkesin gözü bizim üzerimizdeyken bu tür polemikler yapılmasını doğru bulmadığımı söyledim. Bülent Bey'le (Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç) ilgili bir takım şeyler soruldu. "Bülent Bey'in ben söylemlerinde de bütününe bakarım ve bir problem algılamıyorum' şeklinde daha uzlaşmacı söylemler içine girdim. Ama Twitter'da bazı arkadaşlarımız arasında bir takım tartışmalar oldu. Ama bunlar dönüp dolaşıp bana delege ediliyor maalesef.

Ben kendi kendime bir şey söylemem. Partimizin ilgili kurulları hangi politikayı geliştirirse, hangi duruşu geliştirirse, Sayın Genel Başkanımız ortaya hangi kriterleri koyarsa ben bunları elbette AK Partili bir kişi olarak, bir sözcü olarak dile getirmek durumundayım. Ben bunları dile getirdiğimde başkasını eleştiremeyenler, dönüp beni eleştiriyorlar. Oysa ben kişi bazında bakmam, ben yeni Türkiye idealini savunurum. Tayyip Erdoğan'ın yanında dururum. Bu ideale ve Tayyip Erdoğan'a kim karşıysa ben ona karşı olurum. Benim temel yaklaşımım budur."

"YENİ YETME DEĞİLİM"

Bunun bir siyasi hedef, siyasi amaç meselesi olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Ben 45 yaşındayım yani ne çoluk çocuğum, ne de yeni yetmeyim. Bütün süreçlerin, 12 yıldır birçok insanın bulunmadığı süreçlerin içinde bulunan bir insanım. Bu yüzden, bu tür yakıştırmaları ben üzerime almıyorum. Bunlardan rahatsızlık duyan arkadaşlarımız olabilir. Ama bu tür konuları büyütmek, köpürtmek böyle bir hassas süreçte doğru değildir. Parti büyüklerimizden birileri beni kastederek bir şey söylüyorlarsa bundan da çok alınmam doğrusu" diye konuştu.

DAVUTOĞLU'NU DİZİLERLE SAVUNDU

Muhalefetin Davutoğlu'nu izlediği dış politika yönünden eleştirmesiyle ilgili soru üzerine de, "Türkiye'nin dış politikasını doğru okumak gerekir. Türkiye 10 yıl önce bölgesel bir güç olarak algılanıyor muydu? Bölgede sözü dinlenen bir ülke miydi? Türk pasaportu ne kadar geçerliydi, Türk lirası ne kadar itibar edilen bir paraydı? Bunu kıyaslamak lazım" dedi.

Akdoğan, "Bugün Türk Lirası daha değerliyse, Türk pasaportu daha çok itibar görüyorsa, Türkiye daha çok bölgesel bir aktör olarak ortaya çıkmışsa, Lübnan sokaklarından Saraybosna sokaklarına kadar insanlar Türkiye'ye bakıyorlarsa, Türkiye dizileriyle, lideriyle, takımlarıyla konuşulan, örnek alınan bir ülke haline geldiyse Türk dış politikasını ben yerden yere vurmayı doğru bulmam" diye konuştu.

"ROMANTİK, MACERACI' GİBİ YAKIŞTIRMALAR YAPILIYOR, ÇOK YAKIŞIKSIZ BULUYORUM"

Suriye'de olduğu gibi yaşanan büyük çalkantılarda, dik durabilen, sözünün arkasında durabilen bir tek Türkiye olduğunu söyleyen Akdoğan, "Böyle bir süreçte Türkiye bunun alternatifini yapabilir miydi? Suriye meselesinde duvar örebilir miydi, kapılarını kapatabilir miydi? Esad'ın yanında durabilir miydi, bu katliamları yaparken? Bu yüzden Türkiye bir takım zorluklar yaşansa da bunu yapmak durumundaydı. Davutoğlu'yla ilgili "romantik, maceracı' gibi yakıştırmalar yapılıyor. Ben bunları çok yakışıksız buluyorum. Davutoğlu son derece gerçekçi bir insandır" dedi.

"DAVUTOĞLU ATOM KARINCA GİBİDİR"

Türkiye'nin dış politikada ne süper güçlerin dediğini yaptığını ne de tamamen kendisini izole ede bir davranış sergilediğini savunan Akdoğan, "Orta yolu buldu. Reel politikayla normatif politikayı bir arada götürmek. Ahlaki duruşu kaybetmemek kendine yabancılaşmamak için çok önemlidir.

AK Parti başka bir şeye dönüşmediği için 12 yıldır iktidarını koruyabiliyor. Ben burada bir başarısızlık görmüyorum. Davutoğlu bir kere çok kıymetli akademisyendir, hem teorik olarak bu konulara hakimdir, hem de derdi olan insandır. Hesapçı, kitapçı, sinsi bir insan değildir. İçi dışı birdir, samimidir. En önemli özelliği de atom karınca gibi çok çalışkandır, gece gündüz çalışır. Dış poltikada başarısızlık söylemini kabullenmiyorum" diye konuştu.

YSK KARARININ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANMAMASI: "BUNLAR MÜFLİS TÜCCAR HESABI"

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına ilişkin YSK'nın kararının Resmi Gazete'de yayımlanmaması konusunda da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına işaret etti. Akdoğan şöyle devam etti:

"Burada en kritik başvuru Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuruydu. Partilere bakan ilgili savcılık orası olduğu için. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda CHP'nin yaptığı itiraz üzerine kararını vermiştir ve başbakanlığının devam ettiğini söylemiştir.

Bunlar küçük hesaplardır, "buradan kriz çıkarabilir miyiz' Koltuktan düşüremedik sandık marifetiyle, böyle bir katakülli yapıp acaba üç günlüğüne de olsa koltuktan düşürebilir miyiz?' Bunlar ucuz hesap. Sizin gücünüz varsa sandıkla koltuktan düşsün diye uğraşırsınız. Bunlar müflis tüccar hesabı, ben bunlara çok itibar etmiyorum."

Yalçın Akdoğan: Ne Çoluk Çocuğum, Ne de Yeni Yetmeyim
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yalçın Akdoğan: Ne Çoluk Çocuğum, Ne de Yeni Yetmeyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • erdogan göktaş: anlamadıgım şey insan beşerdir şaşar sayın erdogan yanlış yapsa genede o yanlışı savunacakmı kim karşısa ben ona karşıyım yalama siyaseti 14 3 Yanıtla
  • MUSTAFA: YENİ YETMENİN HASISIN HEMDE. DÖRT BEŞ YIL TÜRK ORDUSUNU KITIR KITIR DOĞRADILAR GIKIN ÇIKMADI. İŞ SİZE DÖNÜNCE KUMPASTI FİLAN DEDİN. YÜRÜ İŞİNE BEEE 13 2 Yanıtla
  • metin: AKP bu aralar dava partisiyiz diyor. bu ne davadır anlayamadık. kurtluş savaşını mı vermiş, camiada şehitler mi vermiş ülkeyi düşmandan mı temizlemiş. birileri bu davayı bir açıklasın. . . . . . . . 8 3 Yanıtla
  • HRK: VALLA HEMŞERİM DOĞRU ÇOLUK ÇOCUK DEĞİLSİN. 45 YAŞINDA OLGUN BİR ADAMSIN DOĞRU. AMA KABULLEN BE USTA YENİ YETMESİN İŞTE. BENDE 45 YAŞINDAYIM AMA SENİ GÖRELİ TANIYALI DUYALI 2 SENE OLDU OLMADI. BUDA DEMEKTİRKİ YENİ YETMESİN. 10 SENE 20 SENE ÖNCE VARDINDA BİZMİ GÖRMÜYORDUK. ASLINA BAKARSAN SENİN PARTİNE BAKILDIĞINDA YARISI SENİN GİBİ PİYANGODAN ÇIKMA YAZI TURA ONBAŞI. YANİ SENİN GİBİ YENİ YETME ÇOK SİZDE. 5 1 Yanıtla
  • A: ÇALMA ÇIRPMA BÖLME BULMA DAVASI. 1 0
  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement