Yalçın: Bizi IŞİD'le İlişkilendirmek İçin Algı Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Yalçın: Bizi IŞİD'le İlişkilendirmek İçin Algı Oluşturuldu

Yalçın: Bizi IŞİD\'le İlişkilendirmek İçin Algı Oluşturuldu

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, IŞİD'in HÜDA PAR'la ilişkili olduğuna dair bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

22.10.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'ye yönelik saldırı yüzünden Türkiye'nin çeşitli kentlerinde başlayan ve yaklaşık 45 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Sokak eylemlerinde hayatını kaybeden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyeleriyle ilgili konuşan Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın partilerinin sürekli IŞİD'le ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyledi.

Yönetimi ile birlikte Gazete İpekyol'u ziyaret eden Yalçın, "Tuttular bizi IŞİD'le ilişkilendirdiler. Bugün PYD ve unsurları IŞİD'le anlaşırlarsa bu tuhafımıza gitmesin. Nasıl oluyor falan da demeyin. Daha düne kadar bizi Nusra'ya ilişkilendiriyorlardı. Gitti Nusra'yla anlaştılar. Şu anda El Nusra'yla birlikte IŞİD'e karşı savaşıyorlar. Barzani'yi yine yerden yere vuruyorlardı. Adamı ajan yaptılar, provokatör yaptılar. Şimdi tutup Barzani'den aman duman yardım istiyorlar. Böyle çelişkili bir durum var. Biz ısrarla defalarca genel merkezimiz ve genel başkanımız birçok televizyon konuşmalarında IŞİD'le bir bağlantının olmadığını, IŞİD'e yönelik herhangi bir desteğimizin olmadığını, bilakis IŞİD'in bizi tekfir ettiğini, siyasi parti olmamız hasebiyle bizi kafir ilan ettiğini defalarca izah ettik. Ama onlar ısrarla 'siz IŞİD'çisiniz, siz IŞİD'e destek veriyorsunuz' dediler" diye konuştu.

'BİZ TARAFSIZ KALDIK'

"Biz bu olaylarda tarafsız kaldık" diyen Yalçın, "Resullullah Aleyhisselatü Vessalam buyuruyor: 'Eğer bir yerde fitne varsa, Müslüman, Müslümanı vuruyorsa, öldürüyorsa İslam ümmeti içerisinde bir fitne varsa diyor ayaktaysanız oturun. Konuşuyorsanız susun. Yürüyorsanız durun.' Biz buna istinaden bölgede bu konuda zulmün her çeşidini kınadık. Zulüm olduğunu söyledik ve çözüm önerilerimizi de sunduk. Bu işin ne şekilde çözüleceğinden biz kendi penceremizden şu şekilde, Suriye savaşı başladığından beri arşivlere girilirse bizim o konudaki duruşumuz yine bellidir. Biz hiçbir zaman direkt herhangi bir tarafa müdahil olmadık. Ama buna rağmen bize IŞİD'çi dediler." şeklinde konuştu.

'PYD MİLİTANLARI KULLANILDI'

Partilerinin IŞİD'le ilişkilendirmek için kamuoyunda bir algı oluşturulduğunu belirten Yalçın, sokak eylemlerinde PYD üyelerinin kullanıldığına dair kayıtların kendilerinde olduğunu ifade etti. Yalçın, "Kamuoyunda bir algı oluşturuldu. Sakallı olan herkes IŞİD'çidir. Başı örtülü olan herkes IŞİD'çidir. Dindar olan herkes IŞİD'çidir. Bu halkın içerisinde böyle bir algı operasyonu oluşturuldu aylar öncesinden ve bunu yoğurdular gerek basın yayın organlarıyla, gerek başka yollarla. Gelinen noktada halk sokağa inince, biz Kobani'den gelen birçok PYD militanlarının kullanıldığını biliyoruz. Bizzat eylemlere katıldığını tespit etmişiz. Bu devlet kayıtlarında da vardır. Hastane kayıtlarında da bu vardır. Diyarbakır'daki hastaneden gelen yaralıların kayıtlarında da vardır. Kayıtların hepsi elimizde mevcuttur. Hepsini almışız, tespit etmişiz. Şengal'den gelen bir kısım Ezidilerin kullanıldığını biliyoruz. Diyarbakır'da bazı Kobanili ailelerin ve Suriye'den gelen bazı mülteci ailelerin veya Ezidi ailelerin derneklerimize müracaat edip veyahut devlete müracaat edip çocuklarının kayıp olduğunu bildirdiler. Her mahallede 2-3 tane çocuk kayıp" diye ifade etti.

Çözüm sürecine de karşı olmadıklarını ancak sorunun sadece Devlet ve PKK ile çözülemeyeceğini her defasında vurguladıklarını kaydeden Yalçın, sorunun tüm yönleri ile ele alınması gerektiğini belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yalçın: Bizi IŞİD'le İlişkilendirmek İçin Algı Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement