Yalçın Topçu'yu Ağlatan Kampanya - Son Dakika
Güncel

Yalçın Topçu'yu Ağlatan Kampanya

Türk Kızılayı’nın Suriyeliler için başlattığı yardım kampanyasının basın toplantısına katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Suriyeli bir çocuğun ölmeden önce yazdığı mektuptan bahsederken gözyaşlarını tutamadı.

16.12.2015 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı'nın Suriyeliler için başlattığı yardım kampanyasının basın toplantısına katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Suriyeli bir çocuğun ölmeden önce yazdığı mektuptan bahsederken gözyaşlarını tutamadı.

Yaklaşık beş yıldır Suriye insani yardım operasyonunu yürüten ve bugüne kadar milyonlarca Suriye vatandaşına yardım elini uzatan Türk Kızılayı, "Görmezden Gelmeyin" sloganıyla yeni bir kampanya başlattı. Yardım kampanyasının basın toplantısına katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Suriyeli bir çocuğun ölmeden önce yazdığı mektuptan bahsederken gözyaşlarını tutamadı. Suriyeli çocuğun açlıktan öldüğünü ve aynı durumun bizim de başımıza gelebileceğini, imkan varken yardım edilmesi gerektiğini vurgulayan Topçu, sadece yurt içinde değil yurt dışında da önemli insani yardım çalışmaları olan Türk Kızılayı'nın başlattığı kampanyaya toplumsal desteğin önemli olduğunu söyledi. Yaşanan acılara merhem olmanın Türk milletinin özelliklerinden olduğunu belirten Topçu, masum çocukların çaresiz kalmaması ve açlıktan ölmemesi için herkesin Suriyeliler yararına başlatılan "Görmezden Gelmeyin" kampanyasına destek vermesini istedi.

Topçu'nun toplantıda gündeme getirdiği Suriyeli çocuğun mektubu şöyle:

"Bu benim vasiyetimdir. Canım annecim! Senden benim güzel gülüşlerimi hatırlamanı ve yatağımı olduğu gibi bırakmanı istiyorum. ve sen ablacığım! Arkadaşlarıma de ki: 'O açlıktan öldü.' ve sen abiciğim! Üzülme; ama, ikimiz birlikte 'Biz açız!' dediğimizi hatırla. Ey ölüm meleği! Acele et ve ruhumu al ki artık cennette yemek yiyeyim. Ben çok açım. ve ey ailem! Benim için korkmayın. Ben sizin yerinize de cennette yiyebildiğim kadar çok yiyeceğim." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalçın Topçu'yu Ağlatan Kampanya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement