Yalın Düşünce Gurusu Steve Bell'e Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Yalın Düşünce Gurusu Steve Bell'e Büyük İlgi

"Steve Bell'den Yalın İş Öyküleri" temalı etkinliğin açılış konuşmasını CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa gerçekleştirdi. Finans sektörünün önde gelen kurumlarından Vakıfbank da kendi dönüşüm serüveniyle bu etkinlikte yerini aldı.

14.10.2014 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BT Bilgi Teknolojileri'nin sponsorluğunda İstanbul Four Seasons Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen Steve Bell'den Yalın İş Öyküleri etkinliği, yaklaşık 500 üst düzey yönetici ve profesyonelin katılımıyla büyük bir ilgi gördü. İş dünyasının profesyonelleri ve üst düzey yöneticileri ile biraraya gelen Steve Bell, verdiği konferansla ilgili olarak "Daha önceki temaslarımdan ülkenizin değerli profesyonellerinin bilgi teknolojileriyle gelen rekabetçi avantajlara yüksek düzeyde hâkim olduklarını biliyordum. Bilgi teknolojilerinin gelişen ve değişen olanakları, Yalın ilkelerin uygulanmasında yeni bakış açılarını gündemimize taşıyor. Bu konferansımda da Türkiye'deki kurumların mevcut koşullar içinde dönüşüme nasıl daha açık olabileceğini ve yenilikçi bir kurumsal kültür geliştirebileceğini kendileriyle birlikte tartışabilmekten memnuniyet duydum" açıklamasında bulundu.

Steve Bell, seçkin bir topluluğa gerçekleştirdiği sunumunda ise Yalın'ın bir metodoloji, bir çerçeve olmaktan çok bir iş pratikleri bütünü olduğuna değindi. Bell, "Yalın, kurumların kendi içlerinde iyileştirme kültürünü sürekli hale getirmesi, çalışanların gönüllü katılımıyla kalite ve iyileştirmeyi bir yaşam yolculuğu haline getirmesidir" dedi.

Steve Bell'den Yalın İş Öyküleri etkinliğinin açılış konuşmasını ülkemizin değerli ekonomi editörlerinden CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa yaptı. Çapa, sıradışı ve çarpıcı gözlemleriyle günlük gelişmeleri değerlendirirken, yenilikçilik ve teknolojiye bakışımızı tarihten örnekler vererek değerlendirdi. Emin Çapa, sadece geçmişteki başarılarına saplanıp kalan, geleceğine yatırım yapmayan birey, kurum ve toplumların gelecekte ayakta kalmasının çok zor olacağını tarihten ve savaş sanatından renkli örnekler vererek açıkladı. Çapa, Büyük Veri konusundaki gelişmeleri değerlendirirken "İşleyemeyeceğimiz kadar büyük bir veri birikiyor ve mevcut teknolojilerin bunu saklamasının sınırına geldik" dedi.

Çapa'ya göre Büyük Veri konusunda en büyük soru işaretlerimizden biri, insanlığın elindeki bu kadar çok veriyle ne yapacağını bilememesi oluşturuyor. Çapa, "Öte yandan bu soruya teknoloji dışında yanıt üretmek çok zor olmakla birlikte bu sorun aşıldığında insanlığı çok farklı ve değişik bir ufuk bekliyor" ifadesini kullandı.

Etkinlik sırasında BT Bilgi Kurumsal Gelişim ve Danışmanlık Hizmetleri Yönetici Ortağı Cemal Erdem yönetiminde gerçekleşen "Yalın Güzeldir" konulu panelde IBM Türk Büyük Veri Lideri Nicholas Anderson, Netsis Kurucusu Murat Ihlamur ve Yalın Enstitü Başkanı Yalçın İpbüken, görüşlerini açıklayarak Yalın Düşünce hakkındaki sorulara yanıt verdiler. Dünyanın başarılı Yalın dönüşüm örneklerinden biri olan Netsis'in serüvenini anlatan Murat Ihlamur, Türkiye'nin ilk iş uygulamaları yazılım firmalarından biri olan kurumun büyüme ve Logo ile olan birleşme sürecini renkli bir dille anlattı. Yalın Enstitü Başkanı Yalçın İpbüken ise Türkiye'de Yalın konusunda çok sayıda proje yürüdüğüne dikkat çekerek "İlk zamanlarda birçok yönetici Yalın felsefesini anlamakta güçlük çekiyordu. Ancak bugün Türkiye'de birçok büyük kurumda 60 civarında Yalın projesinin yürüdüğünü görmekten mutluyum" dedi. Panelde konuşan Nicholas Anderson ise Büyük Veri'nin doğası gereği yönetiminde çok özel teknolojiler gerektirmesinin yanı sıra veri yönetimi ve kalitesi alanında kurum genelinde uygulanabilecek yalın yaklaşımlara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek Yalın yolculuğundaki her kurumun bu alanda kendi pratiğini oluşturmaya başladığını söyledi.

BT Bilgi Kurumsal Gelişim ve Danışmanlık Hizmetleri Yönetici Ortağı Cemal Erdem ise yaptığı konuşmada özetle şunları ifade etti: "BT Bilgi olarak uzun yıllar BT Hizmet Yönetimi ve ITIL ilkeleri çerçevesinde yalınlaştırma pratikleri gerçekleştiriyoruz. ERP projelerine verdiğimiz danışmanlık ve diğer çözümlerimiz çerçevesinde yalın ilkelerin uygulanması bizim de önceliklerimiz arasında yer alıyor. Özellikle kaynak ve zaman sıkıntılarıyla boğuşan yöneticilere bu çerçevede destek olmak; iş dünyasına katkı sağlayacağından çok emin olduğumuz Lean Thinking kavramının bayrağını Türkiye'de Yalın Enstitü gibi kurumlarla birlikte taşımak için BT Bilgi olarak kararlıyız. Bu etkinliğin de bu anlamda hedefine vardığını görmekten ve bu çerçevede seçkin isimlerle birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz".

Türk finans sektörünün son yıllarda öne çıkan bankalarından Vakıfbank etkinliğin katılımcıları arasında yer aldı. Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Ali Engin Eroğlu yaptığı konuşmada, kredi hacmiyle pazarın lider kurumlarından olan bankanın değer yaratma odaklı yatırımları ve teknoloji dönüşüm çalışmalarını izleyicilerle paylaştı. Eroğlu, sunumunda "Yalınlaştırma çabalarını tüm departmanlarımızı işin içine katarak her seviyede uyguluyoruz. Her yeni yaklaşımda olduğu gibi bu konuda da önce ortaya bir fikir karmaşası ve bürokrasi çıkmakla birlikte bu konuyu süreç içinde adım adım aşma konusunda önemli bir deneyim elde ettik" dedi.

Lean IT ve Lean Thinking (Yalın BT/ Yalın Düşünce) alanında guru sayılan Steve Bell etkinlik sırasında yeni kitabı "İşlet Büyüt Dönüştür: İş ve Yalın BT'nin Entegrasyonu" adlı kitabının tanıtımını da yaptı. İş dünyasının önde gelen kurumlarından yüksek düzeyde katılımla etkinlik canlı ve verimli tartışmalara sahne oldu.

Yalın İş... Yalın Teknolojiler!

Etkinliğin fuaye alanında kurulan standlarda, BT Bilgi ve iş ortakları kendi çözümlerini katılımcılara tanıttı. Bu yılki etkinliğe BT Bilgi iş ortaklarından IBM, Cisco, CA, Citrix, Dora Telekom, Avnet ve Neosinerji de kendi standlarıyla katıldılar. Davetliler, BT Bilgi'nin veri kalitesi ve lokasyon bazlı hizmet çözümleri Paritus Akıllı Arama ve Mappy Akıllı Harita teknolojilerinin yanı sıra diğer BT Bilgi hizmetlerini de yakından tanıma fırsatı buldular.

Etkinliğin sunuculuğunu da gerçekleştiren BT Bilgi Kanal Satış Yöneticisi Hülya Yılmaz, "BT Bilgi olarak ilk kez böyle güzel bir etkinlikte iş ortaklarımızla beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Etkinliğimizi zenginleştiren tüm iş ortaklarımıza ve yoğun ilgi gösteren değerli müşterilerimize teşekkür ederiz. BT Bilgi Teknoloji Günleri adı altında gerçekleştirmeyi planladığımız bu etkinlikleri önümüzdeki senelerde de sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yalın Düşünce Gurusu Steve Bell'e Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement