Yalova Belediye Başkanı Salman Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yalova Belediye Başkanı Salman Açıklaması

"(Belediyeye gelen yemek faturaları) Neyi inkar ediyorlar, her şey ortada.

20.04.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyeye gelen yemek faturalarına ilişkin, "Neyi inkar ediyorlar, her şey ortada. İftira ise iftiranın belgesi burada" dedi.

Salman, Belediye Encümen Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, belediyeye gelen faturaların seçim dönemine ait olduğunu iddia etti. "Cuma günü Yalova Belediyesine haciz geldi" diyen Salman, şöyle konuştu:

"Nereden geldi, Işılsu Külüşlü Yemek'ten geldi. Bunlar şöyle ilginç, sadece seçim döneminde yenen yemek bedellerini faturalarına koymuşlar. Bu firmanın Yalova Belediyesinden daha önceki zamana ait alacağı da var. Yani bunlar artık, bunun seçim yatırımı olduğunu, seçim yemeği olduğunu kendi kendilerine tescil ettiler. Açık ve net. 615 bin 705 liralık Yalova Belediyesine icra gönderiyorlar. Faturalar 24 Mart ile 3 Nisan, 14 Şubat, 7 Mart ve 24 Ocak 2014. Şimdi ben suç duyurusunda bulunuyorum. Ben Yalova Belediyesine 03.04.2014 tarihinde yemek almadım. Kimseye de yemek yedirmedim. O gün yemek gelmişse fatura o gün gelmesi lazım. Vergi Dairesinin, Defterdarlığın işleme geçmesini istiyorum. Açık ve net söylüyorum, ben o zaman belediye başkanıydım. Diğerlerine bir şey demeyeceğim ama 03.04.2014'te Vefa Salman belediye başkanıydı ve o gün kimseye yemek verdirmedim, vermem de. O tarihte bakın ne diyor, 72 bin 106 lira. Ödeme emri belgesi elimde."

Salman, ellerinde birçok belgenin olduğunu ve bunları zamanı gelince kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek, "Neyi inkar ediyorlar. Her şey ortada. İftira ise iftiranın belgesi burada. Neden daha öncekilere haciz konmuyor da bunlara konuyor soruyorum. Rakam belli, 615 bin 705 lira" dedi.

Hiçbir şeyin belediyede gizli kalmayacağını söyleyen Salman, "Her şey şeffaf olacak. Daha başka bilgiler var bende. Onu daha paylaşmıyorum şimdi. Daha bunlarla sınırlı değil. Ne şemsiyeyle sınırlı, ne yemekle sınırlı. Onları şimdi paylaşmıyorum" ifadesini kullandı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Belediye Başkanı Salman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement