Yalova Belediye Başkanı Salman Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yalova Belediye Başkanı Salman Açıklaması

Yalova Belediye Başkanı Salman Açıklaması

"İnkılap Vapuru'nun eğer dibinde bir çürüme varsa gönül kaldırılmasını arzu eder ama sağlamsa, hala hizmet edecekse Yalova'ya yakışır bir hale getirmemiz lazım"

07.11.2014 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "İnkılap Vapuru'nun eğer dibinde bir çürüme varsa gönül kaldırılmasını arzu eder ama sağlamsa, hala hizmet edecekse Yalova'ya yakışır bir hale getirmemiz lazım" dedi.

Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnkılap Vapuru'yla ilgili mahkemelerin sürdüğüne söyledi. Yargı sürecinin bitmesini bekleyeceklerini ifade eden Salman, "O bitmeden herhangi bir tasarrufta bulunmamız söz konusu değil. Bakacağız. Bu benim belediye meclis üyeliğim sırasında buraya getirilmişti. Farklı bir amaç için buraya gelmişti" diye konuştu.

Salman, İnkılap Vapuru'nun bir benzerinin Mudanya'da olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Mundanya'daki amacına uygun çok güzel dizayn edilmiş. İçini gezdim, gördüm. Gerek otel olarak gerekse restoran olarak dört dörtlük hizmet veriyor. Kıyıdaki bir restoran ve otel olarak keşke aynı konumda olsaydı da hizmet anlamında bir açığı kapatırdı. Mahkeme sürecini takip ediyorum. Oradaki gemiyle buradaki arasında artık bir uçurum var. Böyle bir bina olsa kaçak ruhsatsız bina diye yıkarım. İleride ne olacağını göreceksiniz. Kafamda bir iki şey var. Yargı süreci bitmeden de kafamın içindeki düşünceyi söylemeyi de doğru bulmuyorum. Çıkacak karara göre hareket edeceğiz."

Gönlünden İnkılap Vapuru'nun Yalova kazandırılmasının geçtiğini sözlerine ekleyen Salman, "İnkilap Vapuru'nun eğer dibinde bir çürüme varsa gönül kaldırılmasını arzu eder ama sağlamsa, hala hizmet edecekse Yalova'ya yakışır bir hale getirmemiz lazım. Yalova'nın önemli bir konumunda. Turist, insan çeker hale getirirsek gönlüm bunu arzu ediyor" ifadesini kullandı.

-İnkılap Vapuru-

Dünyanın son dört buharlı gemisinden biri olarak bilinen tarihi vapur, 1961 yılında İskoçya'nın Glasgow kentinde inşa edildi. O tarihten sonra İstanbul Boğazı'nda şehir hatları vapuru olarak çalışan İnkılap Vapuru'nun adı İstanbul ile özdeşleşti. 2009 yılında İDO'dan satın alınarak Yalova'ya getirilen tarihi vapurda başlatılan restorasyon işlemleri belediye yönetiminin değişmesi ve firmaya olan borçlar nedeniyle durdu.

Yeniden yapılan ihaleyi kazanan Atalaylar firması, vapurun üzerine kat çıkınca belediye tarafından çalışmalar durdurulmuştu. Konu ardından yargıya taşınmıştı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Belediye Başkanı Salman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement