Yalova Cenneti İçin Sağlık Turizmi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Yalova Cenneti İçin Sağlık Turizmi Toplantısı

Vali Civelek: "Yüzyıllardır çeşitli medeniyetlere şifa merkezi olan dinlenme ve sağlık merkezi Termal'in şifalı su kaynaklarının mineral açısından zenginliği, hem içme hem kullanma uygunluğu, gü...

18.11.2013 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Valisi Esengül Civelek, "Yüzyıllardır çeşitli medeniyetlere şifa merkezi olan dinlenme ve sağlık merkezi Termal'in şifalı su kaynaklarının mineral açısından zenginliği, hem içme hem kullanma uygunluğu, günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde yarar sağladığı ayrıca kolay ulaşılabilir konumumuz Yalova'mızı güçlü kılan yönlerimizdir" dedi.

Yalova Valiliği, Kamu Hastaneleri Birliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Yalova Cenneti İçin Sağlık Turizmi Toplantısı, Vali Esengül Civelek'in himayesinde Termal'deki Sağlık Bakanlığı'na ait Termal Otel Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Yalova'nın en önemli sürdürülebilir kalkınma modelinin sağlık turizmi olduğuna dikkati çeken Vali Civelek, şöyle konuştu:

"Ülkemizde ilk defa turizm olgusunun yaşandığı, ilk defa sahillerin turizme açıldığı, ilk defa kür ve kaplıca tedavisinin uygulandığı, ilk defa planlı gelişen kaplıca ve dinlenme merkezlerinin bulunduğu, ilk defa profesyonel anlamda yurt içi ve yurt dışı turların düzenlendiği yer Yalova'dır. Bu bizim haklı gururumuzdur. Yüzyıllardır çeşitli medeniyetlere şifa merkezi olan dinlenme ve sağlık merkezi Termal'in şifalı su kaynaklarının mineral açısından zenginliği, hem içme hem kullanma uygunluğu, günümüzde pek çok hastalığın tedavisinde yarar sağladığı ayrıca kolay ulaşılabilir konumumuz Yalova'mızı güçlü kılan yönlerimizdir. Zayıf yönlerimiz ise sağlık turizmi için yeterli tesise sahip olamamak veya var olan tesislerin günün şartlarına uygun sağlık turizmi hizmetinden yoksun oluşudur. Buna ilaveten de sağlık turizmi sektörü için nitelikli iş gücüne de sahip olamadığımızı belirtmek isterim."

Yalova'nın önünde büyük fırsatın olduğunu dile getiren Civelek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir fırsatımız var. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Termal Turizm Bölgesi'nde yaptığı planlama çalışmasında turizm için yaklaşık 12 bin, sağlık turizmi için yaklaşık 4 bin yatak öngörmektedir. Termal Turizm Bölgesi'nde de 3 bin 500 kişinin istihdamı planlanmaktadır. Bana göre bu fırsatın Yalova tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Ben, yemyeşil bitki örtüsüyle, tarihi değeriyle, şifalı sularıyla hayat iksiri Termal'i ve son yıllarda özel sektör yatırımlarıyla doğa ve kaplıca turizminde ilerleme ve gelişme kaydeden Armutlu'yu sağlık turizmi açısından özel sektör olarak cazip merkezler olarak düşünüyorum."

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ahmet Altıner şunları kaydetti:

"Ülkemizde bilindiği gibi sağlıkta dönüşüm süreci devam etmekte. Bunun da en büyük yükünü sağlık çalışanları çekiyor. Sağlık çalışanlarında öyle bir şey görüyoruz ki; yıllık izinlerinde bile başka ülkelere sağlık taşımaya çalışıyorlar. Biz bugüne kadar sağlık turizmini, başka ülkelere sağlık çalışanlarımızın gitmesi ve onlara yardım etmek olarak algıladık. Ama işin bir de başka boyutu var. Bizim ülkemiz cennet bir ülke. Yaz aylarında Yalova'nın sokaklarını fark eden birçok insana rastlıyoruz. İnşallah daha fazla çalışarak bunu tüm dünyaya tanıtabiliriz" dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu da son 10 yılda ülkede büyük değişimler olduğunu belirterek, tedavi kurgusunun sağlık turizminin gerektirdiği düzeyde olması gerektiğini vurguladı.

Toplantı kapsamında 3 ayrı oturum yapıldı. İlk oturumda " Türkiye'de Sağlık Turizmi" görüşüldü. Oturuma Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanlığından Dr. Ahmet Cömert başkanlık etti. Oturumda, Kamu Hastanesi Kurumu Kaynak Geliştirme Daire Başkanı Dr. Aziz Küçük, Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Paç ve Uluslararası Emitt Sağlık Turizmi Organizasyon Danışmanı Ergün Güvenç sunum yaptı.

Oturumun ardından Sağlık Bakanlığı'na bağlı kaplıca tesislerinde Fizik Tedavi Ünitesi'nin de açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

Toplantıya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Termal Kaymakamı Selami Işık, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ile akademisyenler, yatırımcılar ve sağlık bürokratları katıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Cenneti İçin Sağlık Turizmi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement