Yalova Chp?li İnce: Türkiye Parti Devleti Tarafından Yönetilmektedir - Son Dakika
Güncel

Yalova Chp?li İnce: Türkiye Parti Devleti Tarafından Yönetilmektedir

Yalova Chp?li İnce: Türkiye Parti Devleti Tarafından Yönetilmektedir

CHP'li İnce: Türkiye parti devleti tarafından yönetilmektedir Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanı partili, MİT Müsteşarı partili, vali, polis, jandarma partili. Al işte sana tam bir parti devleti.

14.03.2015 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li İnce: Türkiye parti devleti tarafından yönetilmektedir

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanı partili, MİT Müsteşarı partili, vali, polis, jandarma partili. Al işte sana tam bir parti devleti. Türkiye artık bir parti devleti tarafından yönetilmektedir" dedi.

CHP Yalova il binasında basın toplantısı yapan Muharrem İnce, Türkiye gündemini değerlendirdi. Ülkenin parti devletine dönüştürüldüğünü öne süren İnce, "Türkiye bir hukuk devleti mi, bir parti devleti mi?? Cumhurbaşkanı partili, MİT Müsteşarı partili, vali, polis, jandarma partili. Al işte sana tam bir parti devleti. Türkiye artık bir parti devleti tarafından yönetilmektedir" ifadesini kullandı.

Türkiye'de yüzde 10 barajının kaldırılması gerektiğini de savunan İnce, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun siyasi partilerin kapatılmasının kaldırılması ile ilgili yaptığı açıklamayı da değerlendirdi. İnce, şöyle konuştu:

"Başbakan görünümlü müsteşar Ahmet Davutoğlu, 'Gelin bu parti kapatma işini toptan bitirelim' diyor. Nasıl bitireceksin? Meclis'te Genel Kurul'un idaresine bırakacaksın. ya siz zaten sabıkalı bir partisiniz. Nasıl olur da Meclis çoğunluğu sizde olduğu bir durumda Genel Kurul'a bunu bırakabiliriz? 'Parti kapatmayı bırakalım' diyor. Ona diyorum ki; ben partilerin önünü kapatmayın, yolunu kapatmayın önce. Yüzde 10 barajı partilere meclisin yolunu kapatıyor. Sen parti kapatmayı bırak önce bu yüzde 10 barajını kaldır. Partilere meclis yolunu kapatma. 'Biz mi getirdik yüzde 10 barajını' diyor. Tamam siz getirmediniz darbeciler getirdi, Kenan Evren getirdi ama darbecilerin getirdiği bu yüzde 10 barajını savunuyorsunuz. Biz savunmuyoruz. Biz demokrat bir duruş sergiliyoruz. Gelin bunu kaldıralım diyoruz."

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazi Parkı olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamalara da tepki göstererek, gezi parkı eylemlerine katılan gençlere 'vandal' denilmesini eleştirdi.

DHA-Politika - Türkiye-Yalova/ Merkez - Süheyla GÖZDERELİLER

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Chp?li İnce: Türkiye Parti Devleti Tarafından Yönetilmektedir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement