Yalova'da Başkanlık El Değiştirdi - Son Dakika
Politika

Yalova'da Başkanlık El Değiştirdi

Yalova\'da Başkanlık El Değiştirdi

Yalova’da AK Parti ve CHP’nin yaptığı itirazlar üzerine 124 sandıktaki oylar yeniden sayıldı.

02.04.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da seçim sonuçlarına itiraz edilmesinin ardından 125 sandıkta geçersiz sayılan oyların sayımı tamamlandı. CHP 7 oy fark ile kazandı.

Oyların yeniden sayılmasını isteyen AK Parti ve CHP'nin itirazını görüşen Yalova İl Seçim Kurulu, ilde seçimi 27 bin 229 oy alan 'Vefa Salman'ın kazandığını açıkladı.

Yalova'da Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçim sonrasında, AK Parti adayı Yakup Koçal'ın seçimi 1 oyla kazandığı duyurulmuştu. Bu sonuca CHP kanadından itiraz geldi. CHP oylarda yapılan kaydırma sonrasında, maddi hata yapıldığı gerekçesiyle seçim kuruluna itirazda bulundu. Ardından AK Parti de seçim sonuçlarında maddi hata gerçekleştiği itirazında bulundu. Bunun yanı sıra AK Parti 59, CHP ise 66 sandıkta geçersiz oyların yeniden sayılması talebinde bulundu. Bu talepleri görüşmek üzere toplanan 'Seçim Kurulu' itirazları kabul etti. Yapılan incelemeler neticesinde, CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman'ın 27 bin 229, AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal'ın ise 27 bin 223 oy aldığı karara bağlandı. Sabah saat 08.10'da resmi açıklamayı CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce partililere duyurdu.

Partililerin sevgi gösterileri arasında adliyeden çıkan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman açıklamada bulundu. İnce, "AKP bütün itirazlarını yaptı. Bu itirazlar neticesinde Vefa Salman 27 bin 229 oyla Yalova'nın yeni belediye başkanıdır. AKP'nin yaptığı bütün itirazlar karara bağlanmıştır. Bu saatten sonra çalınmadığı sürece hiçbir şey değiştirilemez. Bütün itirazlar kurul tarafından karara bağlanmıştır" dedi.

İnce'nin ardından gözyaşları arasında söz alan CHP Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, kazanacağından emin olduğunu dile getirerek, "Ben en başından beri kazanacağıma inanmıştım. Ben hep sakindim. Allah'ın adaletine güveniyordum. Adalet de tecelli etti. Ben bu süreçte bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Artık Yalova'da yüzde yüzün belediye başkanı olacağıma kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

SAİM ÇOTUK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yalova'da Başkanlık El Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement