Yalova'da Çipli Kimlik Kartı Başvurusu - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Çipli Kimlik Kartı Başvurusu

Yalova\'da Çipli Kimlik Kartı Başvurusu

Yalova Valiliği, bugün itibariyle Yalova il ve ilçelerinde Türkiye Cumhuriyeti çipli kimlik kartı başvurularının alınmaya başlandığını bildirdi.

28.11.2016 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Valiliği, bugün itibariyle Yalova il ve ilçelerinde Türkiye Cumhuriyeti çipli kimlik kartı başvurularının alınmaya başlandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesinin 14 Mart 2016 tarihinde Kırıkkale ilinde uygulanmaya başlandığı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesinin 2. Etabını kapsayan 10 il arasına Yalova'nın da dahil edildiği belirtildi.

Kimlik kartı başvurularının İlçe Nüfus Müdürlüklerine randevusuz yapılabildiği aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"25 Ekim 2016'da Genel Müdürlüğümüzden gelen yetkili teknik personel tüm ilçelerimizde sistemin altyapısını oluşturan kayıt masalarını aktif hale getirmişlerdir. İlimize bağlı 6 ilçe nüfus müdürlüğü bulunmakta olup nüfus personeline gerekli eğitimler verilmiş ve her ilçe nüfus müdürlüğümüzde birer personel Kırıkkale iline giderek uygulamalı eğitim almıştır. İlk zamanlarda yoğun başvuru olacağı, zamanla bu başvuruların azalacağı beklenmektedir. Kimlik kartı başvuruları ilçe nüfus müdürlüklerine randevusuz yapılabilmektedir. Ancak Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğüne internetten ya da çağrı merkezinden randevu alınarak başvuru yapılabileceği gibi randevusuz da başvuru yapılabilmektedir."

Açıklamada, kimlik başvurusu ile ilgili takip edilecek adımlar ise şöyle sıralandı:

"Randevu almak için 'ekimlikrandevu.nvi.gov.tr' adresine başvurulmalı, ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranmalıdır. Randevu alanların ayrıca başvuru sırasında sıramatikten de sıra numarası alması gerekmektedir. Sıramatik, randevulu vatandaşlarımıza randevu saatine uygun olarak öncelik vermektedir. Başvuru için nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ve 15 yaşından büyükler için son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenmektedir. Başvuru sırasında kanuni süresi içinde yapılan doğum bildirimleri hariç her kimlik kartı için 15 lira değerli kağıt ücreti tahsil edilmektedir. Kimlik kartının hangi aşamada olduğu internet üzerinden veya çağrı merkezinden takip edilebilmektedir. Kimlik kartı hazırlanarak, başvuru sırasında belirtilen adrese PTT kargo ile teslim edilmektedir. Başvuru sırasında kapalı bir zarf içerisinde verilen kimlik doğrulama amacı ile kullanılacak olan PIN şifresi, güvenlik açısından kimlik kartı teslim alındıktan sonra nüfus müdürlüklerinde bulunan kiosk makinası kullanılarak değiştirilebilmektedir. Kimlik kartı kaybedilmesi halinde, Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak bildirilmeli ve en kısa sürede nüfus müdürlüğüne yeni kimlik kartı başvurusunda bulunulması gerekmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da Çipli Kimlik Kartı Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement