Yalova?da Denizde Boğulan Genç Doktor İçin Ağlatan Tören - Son Dakika
Güncel

Yalova?da Denizde Boğulan Genç Doktor İçin Ağlatan Tören

Yalova?da Denizde Boğulan Genç Doktor İçin Ağlatan Tören

Yalova'nın Çınarcık İlçesi Koruköy Beldesi açıklarında dün akşam balık tutarken alabora olan tekneden denize düşerek boğulan Beyin Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Tolga Kaplan (34) için çalıştığı özel hastane önünde cenaze töreni düzenlendi.

30.07.2015 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın Çınarcık İlçesi Koruköy Beldesi açıklarında dün akşam balık tutarken alabora olan tekneden denize düşerek boğulan Beyin Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Tolga Kaplan (34) için çalıştığı özel hastane önünde cenaze töreni düzenlendi. Genç doktorun annesi, eşi ve babası burada gözyaşları döktü. Genç doktoru son yolculuğunda meslektaşları da yalnız bırakmadı.

Yalova'da özel bir hastanede çalışan beyin cerrahi uzmanı Operatör Dr. Tolga Kaplan, dün beraberinde arkadaşları Nöroloji Uzmanı Dr. Murat Albas ve santral operatörü İlker Başkan ile sahibi olduğu tekne ile balık tutmak için denize açıldı. Çınarcık İlçesi'ne bağlı Koruköy açıklarında balık tutarken, bilinmeyen bir nedenle teknenin alabora olması sonucu 3 kişi denize düştü. Vatandaşların ihbarı üzerine çevredeki teknelerin yardımıyla kurtarılan yaralılar, Çınarcık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Evli ve iki çocuk babası Dr. Tolga Kaplan, meslektaşlarının yaptığı müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yaşamını yitiren Dr. Kaplan için çalıştığı hastane önünde tören düzenlendi. Törene Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan ile kamu kurum temsilcileri de katıldı. Anne Ayşe Kaplan, baba Mehmet Ali Kaplan ve doktorun eşi Emine Kaplan törende ayakta durmakta güçlük çekti.

Törende konuşan Özel Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İlyas Şahin, 'Konuşmak çok zor. Hepinizin bildiği gibi beyin cerrahi uzmanı Tolga Kaplan'ın dün akşam saatlerinde maalesef elim bir kaza sonucu kaybetmiş bulunmaktayız. Yalova'mıza bu 1,5 yıllık süre zarfında büyük emekleri geçen Tolga'mızı kaybettik. Ansızın aramızdan ayrılması hepimizi büyük kedere boğmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun' dedi.

'BÜTÜN HAKLARIM HELAL OLSUN OĞLUM'

Konuşmanın ardından Tolga Kaplan için dua okundu. Bu sırada oğlunun tabutuna sarılan acılı anne Ayşe Kaplan, 'Benim bütün haklarım helal olsun oğlum. Benim bütün haklarımın helali hoş olsun. Meleğim benim. Mekanın cennet olsun. Beni de al yanına. Daha çok gençsin bebeğim. Daha 34 yaşındasın' diye gözyaşı döktü.

Olay sırasında denizde alabora olan tekneye yardıma koştuğunu söyleyen Nedim Doğan da başsağlığı dileyerek olayı anlattı. Acılı anne Ayşe Kaplan, 'Ne olur 5 dakika daha erken kurtarmaya gitseydin' diyerek feryat etti.

HASTANEYE GELİNCE ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİ

Gazetecilere olayı anlatan Nedim Doğan, 'Torunumla beraber denizde balık tutuyorduk. 'Dede bir bağırtı var, imdat sesi var' dedi. İlker'in tek eli havadaydı. 'Hocam gidiyor, kurtar' dedi. Gittiğimde suda batıktı. Ben İlker'i aldım. Öbür doktoru da arkadaşım aldı. Ben onu bıraktım almadım, o yüzüyordu çünkü. Ambulans geldi, yarım saat 45 dakika uğraştık. Sonra hastaneye kaldırdılar haber alamadım. Şimdi tesadüfen haber almak için geldim? dedi. Genç doktorun cenazesinin ise memleketi Mersin Silifke'de toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova?da Denizde Boğulan Genç Doktor İçin Ağlatan Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement