Yalova'da Eski Eşi Tarafından Öldürülen Seda Camgöz İçin Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Eski Eşi Tarafından Öldürülen Seda Camgöz İçin Yürüdüler

Yalova\'da Eski Eşi Tarafından Öldürülen Seda Camgöz İçin Yürüdüler

Yalova'da geçtiğimiz çarşamba günü boşandığı eşi tarafından 9 yerinden bıçaklanarak sokak ortasında öldürülen Seda Camgöz için bir yürüyüş düzenlendi.

08.05.2015 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da geçtiğimiz çarşamba günü boşandığı eşi tarafından 9 yerinden bıçaklanarak sokak ortasında öldürülen Seda Camgöz için bir yürüyüş düzenlendi. Eğitim-Sen Yalova Şubesi, HDP, Gençlik Muhalefeti ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşün ardından yapılan açıklamada, Seda Camgöz'ün ölümünden ona koruma vermediği öne sürülen sacılık sorumlu tutuldu.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde bir araya gelen yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde dövizlerle slogan atarak Gazipaşa Caddesi güzergahından mini amfi tiyatroya yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi Gülsün Yıldırım, Yalova'da yaşanan kadın cinayetlerine değinip, "Şehrimizde Mart ayında Nurgül Er, geçtiğimiz çarşamba günü ise Seda Camgöz kardeşlerimiz erkek şiddetine kurban gitmişlerdir. Bu iki kardeşimiz, yaşamlarından çıkartmak istedikleri erkekler tarafından hunharca öldürülmüşlerdir. Seda Camgöz kardeşimiz iki defa savcılıktan koruma istemesine rağmen 'darp raporun yok' denilerek bu hakkından mahrum bırakılmış, ölüme terk edilmiştir. Bunun sonucunda, eski eşi tarafından 9 defa bıçaklanarak şehrin ortasında öldürülmüştür. Yaşadığımız bu iki kadın cinayeti erkek şiddetinin kadın cinayetlerinin hiçbir statü tanımadığı, toplumun her katmanında yaşanabileceğini göstermiştir bize" dedi.

Konuşmasında isteklerinide sıralayan Yıldırım, kadın cinayetlerinde evrensel adalete uygun olan düzenlemenin yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova'da Eski Eşi Tarafından Öldürülen Seda Camgöz İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement