Yalova'da Genç Çiftçi Projeleri - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Genç Çiftçi Projeleri

Yalova\'da Genç Çiftçi Projeleri

Yalova'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilk defa 2016 'da uygulanmaya başlanan ve 3 yıl devam etmesi planlanan "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi"ne yönelik, programlardan yararlanmaya hak kazanan çiftçilere küçükbaş hayvan...

29.12.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilk defa 2016 'da uygulanmaya başlanan ve 3 yıl devam etmesi planlanan "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi"ne yönelik, programlardan yararlanmaya hak kazanan çiftçilere küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında Yalova'ya ayrılan 78 büyükbaş ve 7 Küçükbaş hayvancılık projesinden, 5 kıvırcık koyun projesi kapsamında 200 koyun, İl Müdürlüğü tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Bu projeden il merkezinde 1, Çiftlikköy ilçesinde 2, Çınarcık ilçesinde 1 ve Altınova ilçesinde 1 çiftçi olmak üzere 5 çiftçi faydalandı.

Proje kapsamında çiftçilere 38 dişi, 2 erkek toplam 40 küçükbaş kıvırcık koyunu verildi.

Dağıtıma, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı İbrahim Görentaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Kulaber, ilçe ve şube müdürleri, il ve ilçe genç çiftçi yürütme ekibi ve çiftçiler katıldı.

Kalan 80 projeyle ilgili büyükbaş ve küçükbaş hayvan dağıtımına önümüzdeki günlerde devam edileceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da Genç Çiftçi Projeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement