Yalova'da Kuvvetli Lodos - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Kuvvetli Lodos

Lodosun, ildeki seralara büyük zarar verdiği verdiği bildirildi.

01.02.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da etkili olan kuvvetli lodosun, ildeki seralara büyük zarar verdiği verdiği bildirildi

Çiftlikköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayrullah Sarıhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi'nde etkili olan lodosun Yalova'da da hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

Yalova'da örtü altı sebze ve kesme çiçek yetiştiriciliğinin lodostan dolayı büyük maddi zarar gördüğünü belirten Sarıhan, şunları söyledi:

"Ortalama seraların yüzde 80'inin naylonlarını lodos etkisiz hale getirdi. Toplam bizim buradaki bir seranın bize plastik maliyeti bin ila bin 500 lira arasıdır. Yüzde 80'i gittiğine göre ortalama 2 binden fazla seramızda zarar var. Bu da büyük bir maddi zarar bize. Tabii çiftçi bunu kendi imkanlarıyla karşılamaya çalışacak. Karşılayamasa ya üretim yapmayacak ya da kredi çekecek. Başka şansı yok. Devletten isteğimiz burada hasar tespit çalışması yapması. Hasar tespit sonucu bize en asgari bir miktar yardım yapılırsa memnun oluruz üreticiler olarak."

Çiftçi Ahmet Elbin de altı serası olduğunu bunlardan beşinin rüzgardan dolayı zarar gördüğünü kaydetti.

Desteksiz ayakta kalma şanslarının az olduğunu ifade eden Elbin, kendisinin sera başı bin lira zararı olduğunu ve destek beklediğini bildirdi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da Kuvvetli Lodos - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement