Yalova'da Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki

Yalova Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şubesi üyeleri tarafından Mısır'da 529 kişi hakkında verilen idam kararı protesto edildi.

11.04.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şubesi üyeleri tarafından Mısır'da 529 kişi hakkında verilen idam kararı protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Özen, dernek üyeleri ve vatandaşların da katıldığı protesto Merkez Cami önünde gerçekleştirildi. Şube Başkanı Özen yaptığı açıklamada, "Kardeş ülke Mısır'da 24 Mart tarihinde 20 dakika süren bir duruşmada 529 kişi hakkında verilen idam kararı bir insanlık suçudur. Bu kararı veren mahkemenin geçtiğimiz 3 Temmuz'da askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu aşikardır.  Bu idam kararlarının hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükle ve adaletle bir ilgisi yoktur. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. Yaşanan bu hukuk dışı süreçte Batı'nın sessiz kalması elbette ırkçı emperyalizm izlediği stratejinin bir gereğidir. Zaten aynı güçler darbe sürecine de destek vermişlerdir" dedi.

Açıklamanın ardından protesto gösterisi olaysız sona erdi. - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova'da Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement