Yalova'da Ormanlık Alana Çöp Döküldüğü İddiası - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Ormanlık Alana Çöp Döküldüğü İddiası

Yalova\'da Ormanlık Alana Çöp Döküldüğü İddiası

Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneği Başkanı Ketenci: "Bu üzücü manzara karşısında, konunun muhatabı olan bütün kurum ve şahıslara teessüflerimizi bildiriyoruz.

12.09.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneği üyelerinden oluşan grup, Çınarcık ilçesi Esenköy beldesinde, belediye tarafından ormanlık alana çöp döküldüğü iddiasıyla eylem yaptı.

Söz konusu ormanlık alanda toplanan grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Köksal Ketenci, böyle bir manzarayla karşılaşacaklarını beklemediklerini söyledi.

Her yanlışın karşısında, her doğrunun da yanında olduklarını belirten Ketenci, şöyle konuştu:

"Bu çöp alanının bağlı olduğu Esenköy Belediyesini göreve çağırıyorum. Bu üzücü manzara karşısında, konunun muhatabı olan bütün kurum ve şahıslara teessüflerimizi bildiriyoruz. Bu manzara gerçekten içimizi acıtmıştır. Buna benzer daha Yalova'da birçok yer var. Oraları da biliyoruz. Zaman içinde oraları da kamuoyuyla paylaşacağız. Hiçbir yere başvurmadık. Tam bir sivil toplum örgütüyüz. Haber vermiş olsaydık burada bu açıklamayı yapamamış olacaktık. Burada yaşayan insanlar var. Bu bölgede yaşayan hayvanlar var. Buradaki bu çöpler yağmurlarla deredeki sularla denize akıyor. Bu, tüm canlıları tehdit ediyor."

Eyleme katılan bazı kişiler ise bölgedeki kirlilik nedeniyle bazı hayvanların telef olduğunu ileri sürdü.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

"Hayvanların telef olduğu iddiaları asılsız"

Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu durumun sadece Esenköy'ün değil, Yalova'nın da sorunu olduğunu bildirdi.

Bu alanın 1994'te belediye kurulduğundan beri ayrıştırmanın yapılan yer olduğunu ifade eden Kaptan, şunları kaydetti:

"Normalde çöpleri Yalova'ya gönderiyoruz. Vahşi depolama yapılmıyor. Doğaya zarar verme gibi bir durumu yok. Sadece orada belediye kontrolünde ayrıştırma yapıyoruz. Geri dönüşümü yaptıktan sonra gönderiyoruz. Yaz aylarında Esenköy'ün nüfusu yüz binleri buluyor. Onun için bu sıkıntı yaşanıyor. Kış ayalarında böyle bir durum söz konusu olmuyor. Çıkan çöpü direkt Yalova'ya gönderiyoruz. Armutlu'daki yere bunu hızlı bir şekilde taşıyacağız. Biz de bundan belediye olarak hoşnut değiliz. Bundan sonra orada ayrıştırma yapmayacağız. 'Hayvan ölümleri oluyor' diye bir iddianın aslı yok. Öyle bir şey olsaydı haberimiz olur, bize intikal ettirilirdi. Köylüler, çöpün artık burada ayrıştırılmasını istemediğinden böyle iddialarda bulunuyor. Biz de zaten bunun oradan kaldırılması için çok önceden çalışmalar yapıyorduk. Şimdi onu oradan kaldıracağız." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da Ormanlık Alana Çöp Döküldüğü İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • köksal ketenci: Doğal yaşamın korunmasına ekolojinin sürdürülebilmesine verdiğiniz katkı büyük. 0 0 Yanıtla

Advertisement