Yalova'da Susuzluk Tehlikesi Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Susuzluk Tehlikesi Devam Ediyor

Yalova\'da Susuzluk Tehlikesi Devam Ediyor

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Şartlar böyle devam ederse ve Ortaburun Göleti bağlanmazsa 12 günlük suyumuz kaldı." dedi.

22.10.2014 18:55  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, kentteki susuzluk tehlikesinin henüz bitmediğini belirterek, "Şartlar böyle devam ederse ve Ortaburun Göleti bağlanmazsa 12 günlük suyumuz kaldı" dedi.

Gazetecilere açıklama yapan Başkan Nergiz, DSİ Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Fehmi Köse'nin Yalova'nın 3 aylık suyu olduğu açıklamasının doğru olmadığını belirtti. Bu açıklamanın öngörüler üzerine yapıldığını söyleyen Nergiz, "Bu sadece bir öngörüdür. Şu anda barajda 12 günlük su var. Ortaburun Göleti'nin bağlanması bir hafta 10 gün sürer. Ortaburun Göleti'nde 1.5 aylık suyumuz var tamam ama bir hafta 10 gün sonra bağlanacak. Bir terslik olduğu zaman ne olacak? Gökçe Barajı'nda şu anda 1 milyon 200 bin ton su var" dedi.

Vatandaşları suyu tasarruflu kullanmaya çağıran Nergiz, şöyle devam etti:

"3 aylık suyumuz var gibi bir şey yok. Bunu herkes bilmeli. Tasarruf ve tedbirler sürmeli. Yoksa 12 gün sonra bu şartlar devam etsin ve Ortaburun Göleti'nin bağlanamaması durumunda suyumuz biter. Su kesintilerinin devam edip etmeyeceği ile ilgili de; suyu alamazsak, gerekli suyu temin edemezsek tabi ki kesintiler olacak. Biz kesinti yapmayacağız. Biz yine aynı şartlarda suyu vereceğiz ama belediyeler kesintiye giderler. Şu anda da tüketimleri fazla."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova'da Susuzluk Tehlikesi Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement