AKP'li Coşkun: Ağaçların Hepsi Kesilmeyebilirdi - Son Dakika
Güncel

AKP'li Coşkun: Ağaçların Hepsi Kesilmeyebilirdi

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, köprülü kavşak projesi kapsamında Tonami Meydanı'nda ağaçların kesilmesiyle ilgili konuştu.

28.11.2014 20:08  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, köprülü kavşak projesi kapsamında Tonami Meydanı'nda ağaçların kesilmesiyle ilgili, "Yaşaması muhtemel ve taşınması mümkün olan ağaçlar, sökülüp de başka yere dikilebilirdi" dedi.

Coşkun, kentte katıldığı bir etkinlik sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.Tonami Meydanı'nda, köprülü kavşak yapımı için Yalova Belediyesi tarafından ağaçların kesilmesini değerlendiren Coşkun, bölgede trafikle ilgili sıkıntı yaşandığını hatırlatarak, "Özellikle yaz aylarında, turizm ağırlıklı olan ilimizde dışarıdan gelen insanlar ve yerli trafik hacmini Yalova'nın artık kaldırması söz konusu değil. Burada İzmit- Karamürsel, Adapazarı istikametinden gelen araçların Tonami Meydanı'nda sıkışması var. Burada bir rahatlamanın yapılması fikri uzun yıllardır var" diye konuştu.

Ağaçların hepsinin kesilmesinin doğru olmadığını belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"İnşaatı yapacak, ihaleye hazır bir hale getirmesi lazımdı. Bu belediyenin uhdesinde olan bir olay. Yapılacak şey şuydu; bu ağaçların tespitleri yapıldı. Daha sonra da ağaçların bir tasnifinin yapılması lazımdı. Yaşaması muhtemel ve taşınması mümkün olan ağaçlar, sökülüp de başka yere dikilebilirdi. Zannediyorum belediye biraz hızlı bir şekilde davrandı. Başkan Yardımcısı'ndan öğrendiğime göre birkaç palmiyenin dışında hepsi kesildi. Bizden yardım isteselerdi, söküm konusunda da kendilerine yardımcı olurduk. Araçlarımız yok dediler bir ara. Bizim belediyelerimizden o konuda yardım isterdik. Dolayısıyla dünden beri Türkiye gündemine oturduk"

Ağaçların kesilmesine karşı olduklarını dile getiren Coşkun, şöyle konuştu:

"Bu memlekete birileri 8 ağaç yüzünden fırtına kopardı, ülkeyi kaosa döndürdüler. Bunun arkasında CHP zihniyeti vardı. Hiç kimse unutmasın yaptıklarını. Şimdi CHP, yerel yönetimde yükümlülük, sorumluluk sahibi. Dolayısıyla bugün kendileri bunu yaşıyor. Dün İstanbul'da Gezi olaylarında yaşananları bugün CHP de Yalova'da yaşıyor. İktidar, sorumluluk ister. İcraat yapacaksanız elbette ki risk alacaksınız ama bunları da izah edeceksiniz. Kaldı ki Gezi olaylarındaki durum 8 ağacın taşınmasıydı, kesilmesi değildi. Oradan sökülüp başka yere nakliydi. Burada da başka bir şey olmuştur. Sayı olarak da fazla. Dolayısıyla CHP'nin kendi tabanından, çevrecilerden, Yalova Platformundan dünden beri yoğun bir tepki var. Bu tepkileri yabana atmak da mümkün değil. Bu tepkiler başka formüller bulunsaydı da zayıflamış olsaydı. Çoğu sökülmüş, başka yere nakil yapılmış olsaydı. Tabii bunlar yapılmadı."

Coşkun, belediyenin kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikmesi gerektiğini anlatarak, "Neticede olan olmuştur, artık kesilmiştir. Yapılacak bir şey yok. Belediyenin şunu yapması lazım; misliyle daha fazla ağaçları halkımızı da götürerek, göstererek, '180 ağaç kesildi ama 580 ağacı da filan yere diktik, yaşatıyoruz' demesi lazım. Belki bu noktada da önemli bir adım atılmış olur" ifadesini kullandı.Bu arada, belediye ekipleri, Tonami Meydanı'ndaki ağaç kesim ve taşıma işlemlerini tamamladı ve temizlik yaptı.

AKP\'li Coşkun: Ağaçların Hepsi Kesilmeyebilirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AKP'li Coşkun: Ağaçların Hepsi Kesilmeyebilirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement