Yalova'da Tonami Meydanı'ndaki Köprülü Kavşak Projesi - Son Dakika
Yerel

Yalova'da Tonami Meydanı'ndaki Köprülü Kavşak Projesi

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Okuyan: "(Ağaçların kesilmesi) Bir, bunu Atatürk'e yapılan bir hakaret görüyorum.

30.11.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Tonami Meydanı'ndaki ağaçların kesilmesiyle ilgil, "Bir, bunu Atatürk'e yapılan bir hakaret görüyorum. Hiç içime sinmiyor. İki, Gezi ruhuna hakaret" dedi.

Okuyan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yalova Şubesi'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, Tonami Meydanı'nda köprülü kavşak projesi kapsamında Yalova Belediyesi tarafından ağaçların kesilmesini değerlendirdi.

Ağaçların kesilmesini eleştiren, Okuyan, "Bu ağaçların kesilme hadisesi bende gerçekten üzüntü değil infial yarattı. Bu Yalova, belediye için yüzkarası, Yalovalı için kendi adıma söylüyorum yüzkarası bir şey. Maalesef bu hadise de şunu gösteriyor ki belediyeyi, milletvekilliğini ister a partisi alsın, ister b partisi alsın fark etmiyor. Yalova'da sahipsizlik var. Yalova'nın sahibi yok" diye konuştu.

Belediye Başkanı Vefa Salman'ı da eleştireren Okuyan şöyle konuştu:

"Mecburiyetler tartışılır. Bu benim uzmanlık alanım değil. Karayolları sana dayatıyor, bir telaş içerisinde sen de yapıyorsun. İnternete girdim bir baktım Vefa'nın konuşmaları var: 'Başka çare yok, kesilecek.' Böyle bir şey var mı? Kesilecek ne demek? Hadi diyelim mecburiyet, bunun siyaseti var. Yalova ufacık. Oturun, tartışın, bir şey yapın. Neden, ne için bir sorgulayın. İnsanlar en azından şunu anlasın; başka çare yok. Hatta referandum yapın. Muhalefet de, başkaları da bunu  lehinde, aleyhine anlatsın. Koyun sandığa. Ben belediye başkanın yerinde olsam bunu yapardım. Sandıktan yüzde 55 kesilsin çıksın eyvallah, yapacağın başka bir şey yok."

Mustafa Kemal Atatürk'ün bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için kaydırdığı, Yürüyen Köşk'e yakın bir yerde ağaçların kesildiğini hatırlatan Okuyan, şunları kaydetti:

"Bir, bunu Atatürk'e yapılan bir hakaret görüyorum. Hiç içime sinmiyor. İki, Gezi ruhuna hakaret.  Burada iki şeye ihanet var. 158 tane çam ağacı meselesi değil bu. Bir, Atatürk'e hakaret. 300 metre ileride bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için, 4,5 metre ray getirir, köşkü kaydırır. Oraya yapılan masraf, emeğin yerine yanına iki tane daha yaparım. Mustafa Kemal orada sana bir şey söylüyor. 80 sene önce dünyaya söylüyor. Sen şimdi Atatürk'ün 'benim kentimdir' dediği yerde, 300 metre mesafede o işi yapıyorsun. Bu gerçekten Atatürk'e ihanet. Bana hiç kimse anlatamaz bunu. Atatürk'e hakaret etmeye hiç kimsenin hakkı yok." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'da Tonami Meydanı'ndaki Köprülü Kavşak Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement