Yalova'da Üretilen Platform Destek Gemisi, İzlanda'ya İhraç Edilecek - Son Dakika
Ekonomi

Yalova'da Üretilen Platform Destek Gemisi, İzlanda'ya İhraç Edilecek

Altınova ilçesinde inşa edilen "POLARSYSSEL" adlı platform destek gemisi, törenle denize indirildi Uzunluğu 88 metre olan gemi, bir hafta sonra İzlanda'ya gönderilecek.

01.03.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Norveç'te faaliyet gösteren Havyard Group'un, Altınova ilçesindeki Cemre Tersanesi'nde yaptırdığı ve İzlanda'dan bir firmaya sattığı "POLARSYSSEL" adlı platform destek gemisi, törenle denize indirildi.

Tersanede düzenlenen törende konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, kentin, gemi inşa sektöründe en güçlü bölge olma hedefine hızla ilerlediğini söyledi.

Altınova'daki tersaneler bölgesinde 26 tersanenin faaliyet gösterdiğini ve burada yaklaşık 7 bin kişinin çalıştığını dile getiren Civelek, şöyle konuştu:

"Yatırımları devam eden tersanelerin tamamlanmasını takiben tersane kümelenmesinde Yalova çok daha önemli konuma sahip olacaktır. 2013 yılında 281 milyon dolarlık gemi ve yat ihracatı ile Yalova, ülkemiz genelinde İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer almıştır. Nitelikli yatırımları, üretimleri, yarattıkları değer ve istihdam ile ilimiz, bölgemiz ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan Cemre Marin firmasını kutluyor, geminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

88 metre uzunluk, 17 metre genişlik ve 7 metre derinliğe sahip gemi, Norveç Havyard Group Başkan Yardımcısı Tor Leif Mongstad, İzlanda Fafnir Offshore firmasının üst yöneticisi (CEO) Steingrimur Erlingson, eski İzlanda Dışişleri Bakanı Ossur Skarphedinsonn ve Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek'in birlikte kurdeleyi kesmesinin ardından denize indirildi.

Taşıma kapasitesi 3 bin 700 metreküp olan geminin Fafnir Offshore firmasına satıldığı ve bir hafta sonra İzlanda'ya gönderileceği bildirildi.

Törende, eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Yalova Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya ve çevre ilçelerin belediye başkanları hazır bulundu. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yalova'da Üretilen Platform Destek Gemisi, İzlanda'ya İhraç Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement