Yalova'da yerel seçim sonuçlarına itiraz - Temel Coşkun - Son Dakika
Politika

Yalova'da yerel seçim sonuçlarına itiraz - Temel Coşkun

Yalova\'da yerel seçim sonuçlarına itiraz - Temel Coşkun

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanlığı seçimine yapılan itirazlar sonucu CHP'nin adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla birinci olmasına ilişkin, "İl Seçim Kuruluna itirazımızı yaptık. İlçe Seçim Kurulu itirazları değerlendirildi ve onun da sonuçlarını aldık.

03.04.2014 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanlığı seçimine yapılan itirazlar sonucu CHP'nin adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla birinci olmasına ilişkin, "İl Seçim Kuruluna itirazımızı yaptık. İlçe Seçim Kurulu itirazları değerlendirildi ve onun da sonuçlarını aldık. Yasal haklarımızı kullanıyoruz" dedi.

Partisinin Belediye Başkan adayı Yakup Bilgin Koçal ve İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile Yalova Adliyesi'ne gelen Coşkun, İl Seçim Kuruluna itiraz dilekçesini verdi.

Coşkun, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, itirazlar nedeniyle daha önce 120 sandıkta oyların yeniden sayıldığını hatırlattı. Kalan sandıklardaki oyların da sayılması talebiyle itiraz dilekçesini İl Seçim Kuruluna sunduklarını belirten Coşkun, şöyle devam etti:

"İl Seçim Kuruluna itirazımızı yaptık. İlçe Seçim Kurulu itirazları değerlendirildi ve onun da sonuçlarını aldık. Yasal haklarımızı kullanıyoruz. Tahmin ediyorum kurul yarın toplanacak ve kararını verecek. İnşallah Yalovamızı rahatlatacak ve artık seçimi de sonlandıracak bir karar çıkacaktır. İnanıyoruz ki partimizin lehine karar çıkacak. Bu anlamda bütün sandıklarda geçersiz sayılan oylar incelenmiş olacak."

Bir gazeteci, Coşkun'a, İl Seçim Kurulundan kendileri aleyhine sonuç çıkması durumunda Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) müracaat edip etmeyeceklerini sordu. Bunun üzerine Coşkun, "YSK'da olan hakkımızı da kullanacağız. Orada daha başka çalışmalarımız var. Elbette ki onlar da kullanılacaktır" diye konuştu.

- "Bu tür yaklaşımları doğru bulmuyoruz"

Muhalefetin, itiraz başvurusu yapmaları nedeniyle kendilerini eleştirdiğini söyleyen Coşkun, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin açıklamalarını hatırlattı. Onun, "Niye itiraz ediyorlar, niye kabul etmiyorlar" diye adeta kendilerine kızdığını vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

"Ortada büyük bir fark yok. Bir oy, iki oy, 5 oy... Şu anda seçimin sonucunu belirleyen 5 oy. Tabii ki mücadelemizi sürdürüp yasal hakkımızı kullanacağız. Bundan bizim Yalova'yı yermek gibi başka türlü bir niyetimiz asla yok. CHP'nin, ülke genelinde çok açık farkla kaybettiği yerlerde itirazları var hatta 'İstanbul ve Ankara'yı yeniden sayalım' diyorlar. Onun için bu tür yaklaşımları doğru bulmuyoruz. Bize tanınan, yasaların, kanunun tanıdığı hakları kullanıyoruz ve sonuna kadar da kullanacağız. Elbette ki sonuca hepimiz katlanacağız."

Seçimin iptalinin gündemlerinde olup olmadığı yönündeki soruya ise Coşkun, "Bugünkü müracaatımızda maddi hataların incelenmesi, geçersiz oyların, geri kalan sandıkların sayılması var. Daha sonraki aşamada da tabii ki çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz" yanıtını verdi.

-yerel seçimler

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yalova'da yerel seçim sonuçlarına itiraz - Temel Coşkun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement