Yalova'daki 800 Yaşındaki Çınar Turistlerin Gözdesi - Son Dakika
Yerel

Yalova'daki 800 Yaşındaki Çınar Turistlerin Gözdesi

Yalova'da Kurtköy Kapılı Çınar Mesire Alanı'nda bulunan, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği 800 yıllık tarihi çınar ağacının zarar görmemesi için önlemler uygulanıyor.

02.06.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILMAZ ORUÇ - Yalova'da Kurtköy Kapılı Çınar Mesire Alanı'nda bulunan, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği  800 yıllık tarihi çınar ağacının zarar görmemesi için önlemler uygulanıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalova'nın tarihi, doğası ve kaplıcalarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

Turistlerin ilgi gösterdiği yerlerden birinin Kurtköy'deki tarihi çınar ağacı olduğunu belirten Karatekin, "Yeşil-Mavi Yol Projesi kapsamında Valiliğimizin yaptığı güzergahlardan biri de Kurtköy civarında kapılı çınar ve çevresidir. Çınar ve düzenlenmiş mesire alanları sayesinde hafta sonlarında bölgemize piknik yapmak ve çınar ağacımızı görmek için çok sayıda ziyaretçi geliyor. Özellikle yerli ve yabancı turistler devasa görünümdeki tarihi kapılı çınarımızın hem içinde hem de dışında fotoğraf çektiriyor. Ağacımıza gösterilen ilgi gayet güzel" diye konuştu.

-"Çevresini tellerle çevirdik"

Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner ise Kurtköy Kapılı Çınar Mesire Alanı tüzel kişiliğinin muhtarlığa ait olduğunu, bölgenin temizliğinin de muhtarlık tarafından yapıldığını anlattı.

Boyu 24, çevresi 22 metre uzunluğundaki kapılı çınarın 700-800 yaşında olduğunun tahmin edildiğini bildiren Güner, "Ağacımızın korunması için müdürlük olarak çevresini kestane kazık dikmek suretiyle kafes tellerle çevirdik. Bakımı ise teknik elemanlarca yapılıyor. Ziyaretçiler, ağacımızın küçük bir oda büyüklüğündeki içinde fotoğraf çektirebiliyor. Burası mesire alanı ve piknik yapmaya gelen çok olduğu için ziyaretçi sayısını bilemiyoruz" bilgisini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'daki 800 Yaşındaki Çınar Turistlerin Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement