Biber Gazı Davasında Polislere Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Biber Gazı Davasında Polislere Hapis Cezası

Yalova'da bir kavgaya müdahale ederken biber gazı kullanarak Çayan Birben'in ölümüne neden olduğu ileri sürülen 4 polisten 3'ü, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

23.06.2016 17:20  Güncelleme: 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da, 27 Mayıs 2012'de yaşanan bir kavgaya müdahale ederken biber gazı kullanarak 31 yaşındaki Çayan Birben'in ölümüne neden olduğu ileri sürülen polislerin davasında karar açıklandı. Mahkeme 4 polisten 1'ini serbest bırakırken, 3 polisi 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

POLİSLERİN AVUKATI BERAATLERİNİ İSTEDİ

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan haklarında dava açılan tutuksuz sanıklar İbrahim Baltacı, Tekin Ceyhan, Ercüment Küçükakça, Serhat Ayhan Yeni duruşmaya katılmadı. Çayan Birben ailesi avukatı Halis Yıldırım, biber gazının bir silah olduğunu iddia etti. Yıldırım, sanık polisler için "kasten öldürme" suçundan ceza verilmesini talep etti.

Sanık polislerin avukatı Ali Çelik ise mahkemedeki tanık beyanlarının polis ifadeleriyle tamamen çeliştiğini dile getirdi. Çelik, Birben'in ölümünden sonra alınan ifadelerde tanıkların beyanlarının değiştiğine dikkati çekti ve sanıkların beraatını istedi.

1 POLİS BERAAT ETTİ

Ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Aranın ardından ise karar okundu. Mahkeme heyeti sanık polis Ercüment Küçükakça'nın beraatına karar verdi.

3 POLİSE HAPİS CEZASI

Heyet diğer sanıklar İbrahim Baltacı, Tekin Ceyhan, Serhat Ayhan Yeni hakkında ise 2'şer yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. 3 polis memuru için TCK 62 maddesi gereğince cezalarda 1/6 oranında indirim yapılarak cezaları 1 yıl 8 aya düşürüldü.

CEZALARI ERTELENDİ

Heyet, polislerle ilgili cezaların ertelenmesi kararı da aldı. Cezası ertelenen sanıklar hakkında da 3 yıl süre ile denetimli serbestlik süresi belirlendi.

Biber Gazı Davasında Polislere Hapis Cezası
"ADİL OLMAYAN BİR KARARDI"


Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Avukat Halis Yıldırım bir canın kaybettiklerini belirterek, "Bugün sıkça ülkemizde karşılaştığımız adil olmayan bir mahkeme kararıyla karşı karşıyayız. Yaşamının baharında, biber gazı isimli kimyasal silahın sıkılmasıyla öldürülmüş bir genç. Bugün davası bitirildi. Kısmı bir ceza verildi. Taksirle ölüme sebebiyet vermekten. Bu ceza da ertelendi. Aslında bu bir anlamda suçun işlendiği, bunun kanıtlanması, somutlanması anlamında bir karar. Ama bu asla ve asla ortaya konulan bir fiilin karşılığı değildir. Tarafımızca temyiz edilecektir. Bütün yargılama süreçleri tamamlana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Adil bir karardı. Adil olmayan bir yargılama yapıldı" dedi.

"KENDİ ÇOCUĞU BİBER GAZINDAN ÖLSEYDİ"

Çayan Birben'in babası Ahmet Birben ise Türkiye'de adaletin olmadığını savunarak, "Adalet ancak baştakilerin elinde var. Yalancı avukat olur mu? Acaba o avukatın kendi çocuğu biber gazından ölseydi aynısını söyleyecek miydi? Söyleyemezdi. Çünkü o gariban Ahmet Birben'in oğluydu" ifadesini kullandı.

Biber Gazı Davasında Polislere Hapis Cezası
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Biber Gazı Davasında Polislere Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ssa: o zaman bırakalım memleketi. ne oluyorsa olsun. öylemi. hem dağıt diyeceksin. hemde gaz kullanma. o zaman sorarlar. 5 polisle 1000 kişiyi siz dağıtın diye. 9 8 Yanıtla
  • Turhan: Yasa gerek.Direk vur emri olmalı biber gazına gerek olmamalı.. 11 4 Yanıtla
  • Utanin: Üstüne üniformayı giyen polis kendini bisey saniyo 0 0 Yanıtla
  • Serkan: Polisin sucu ney yasaklayın o zaman biber gazini polise kavgayı ayırmak için biber gazi verilmiş ve gazin üzerinde yan etkisi yoktur yazar polise ceza veren hakim saçmalamış 0 0 Yanıtla
  • tem: geçenlerde davanın birinde polis müdahalede geç kaldı çocuk bıçaklanıp öldü diye dava açtılar lan bu nasıl dünya polis müdahale etse suç etmese suç 0 0 Yanıtla
  • tem: kavga ederken karşıya çiçekmi atıyordu acaba o insana zarar verirken aklı neredeydi 0 0 Yanıtla
  • tem: senin o kavga eden zırto oğlun kavgada birine bıçak sokup öldürse ne olacaktı 0 0 Yanıtla

Advertisement