CHP'li İnce Zarar Gören Çiftçileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

CHP'li İnce Zarar Gören Çiftçileri Ziyaret Etti

CHP\'li İnce Zarar Gören Çiftçileri Ziyaret Etti

CHP Yalova Milletvekili İnce hafta sonunda kentte etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle seraları zarar gören çiftçileri ziyaret etti.

03.02.2015 14:09  Güncelleme: 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, lodos nedeniyle kentteki çiftçinin gördüğü zararla ilgili, "Burada sosyal devlet, güçlü devlet kendini göstermelidir. Fakir fukaraya, üreticiye kötü günler yaşatmamalıdır" dedi.

İnce, hafta sonunda kentte etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle seraları zarar gören çiftçileri ziyaret etti.

İlk olarak Kazımiye köyüne giden İnce, burada çiftçilerden lodos sonrasındaki durum hakkında bilgi alarak seraları gezdi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, lodostan çiftçilerin olumsuz etkilendiğini belirterek, "Burada sosyal devlet, güçlü devlet kendini göstermelidir. Fakir fukaraya, üreticiye kötü günler yaşatmamalıdır. Devlet, devletliğini göstermelidir. Kaçak sarayda kadehin tanesine bin lira para veren devlet, bu köylüyü unutmamalıdır" diye konuştu.

Bu konunun takipçisi olacağını vurgulayan dile getiren İnce, şöyle konuştu:

"Hiç kimse merak etmesin. Bu afette zarar gören bütün kardeşlerimin sözcüsü olacağım. Uzunca bir süredir konuşmuyordum zaten. İnsanlar da soruyor zaten, Muharrem İnce niye sustu diye. Muharrem İnce köylüler için bu sefer konuşacak. Köylülerimizin, üreticilerimizin istediği iki şey var. Bir, acil naylon istiyorlar. En azından ürünü korumaları açısında. İki, bedava da istemiyoruz bunu diyorlar. Sadece uzun vadeli bir ödeme şansı tanınsın. Arayacağım, Tarım Bakanı ile de görüşeceğim. Meclis gündemine de getireceğim. Bunların takipçisi olacağız. Bakalım devlet gerçekten sosyal bir devlet mi? Güçlü bir devlet mi Türkiye Cumhuriyeti bunu da hep birlikte göreceğiz."

Ardından İnce, çok sayıda seranın zarar gördüğü Çiftlikköy ilçesine bağlı Laledere köyü, merkeze bağlı Kadıköy Beldesi ve Çınarcık ilçesine bağlı Koru beldesinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'li İnce Zarar Gören Çiftçileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement