Yalova'daki Su Sıkıntısı - Son Dakika
Yerel

Yalova'daki Su Sıkıntısı

Yalova\'daki Su Sıkıntısı

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nergiz: "Nüfusu 110 bin olan Yalova merkeze 200 bin nüfusluk su veriyoruz.

18.09.2014 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Yalova'daki su sıkıntısına ilişkin, "Nüfusu 110 bin olan Yalova merkeze 200 bin nüfusluk su veriyoruz. Günlük 50 bin ton su veriliyor ancak Yalova Belediyesinin tahakkuk ettiği sadece 18 bin ton. Kayıp kaçak çok olduğundan belediyeler görevlerini yapmıyor" dedi.

Nergiz, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, görevlerinin, barajdan suyu arıtmak ve bundan sonra belediyelerin depolarına vermek olduğunu söyledi.

Kesinti gün ve saatlerini belirlemenin, ilgili belediyelerin sorumluluğunda olduğunu belirten Nergiz, "Bazı belediyelerimiz, üzerlerine düşen görevi yapmadığı için kısa yoldan birliğimizi suçlama yolunu seçmiştir. Daha düne kadar tespit ettiğimiz şebeke içme suyuyla park ve bahçeleri sulayan yöneticilere ne demek gerekiyor? Biz siyaset yapsaydık hiç borcu olmayan Çiftlikköy'e su verir, Yalova ve Çınarcık'ı es geçerdik ama yapmadık, ortak akılla hareket ederek çalışmalarımızı aksatmadık" ifadesini kullandı.

Herkese, kentte yaşanan sıkıntının çözülmesi için katkı sağlama çağrısında bulunan Nergiz, su verdikleri belediyelerin yöneticilerinin, görevlerini yerine getirmediğini iddia etti.

Çözüm için her türlü çabayı harcadıklarını vurgulayan Nergiz, şöyle devam etti:

"Bedava su kullandılar. Yıllardır ödeme yapılmıyor ama bugün haklıymış gibi açıklama yapılıyor. Geçmişten bugüne birikmiş borçları bir tarafa bırakın sadece Yalova Belediyesi son 4 aylık birikmiş borcu 1 milyon liradır. Verseler, birlik yatırımlarını rahatlıkla yapar, projeleri daha hızlı gerçekleştiririz. Nüfusu 110 bin olan Yalova merkeze 200 bin nüfusluk su veriyoruz. Günlük 50 bin ton su veriliyor ancak Yalova Belediyesinin tahakkuk ettiği sadece 18 bin ton. Kayıp kaçak çok olduğundan belediyeler görevlerini yapmıyor. Şu an saniyede 550 litre kesintisiz 24 saat su veriliyor, yine de kesinti yapıyorlar ama basın açıklamasına gelince en çok çalışanlar oluyorlar."

"Şebekelerde ve altyapıda yatırımlar yapılması gerekiyor"

Nergiz, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, "Yalova'daki susuzluk, Gökçe Barajı iyi yönetilemediğindendir. Çekilen susuzluk, kendilerinden önce belediyede görevli AK Parti'lilerden kaynaklanıyor" sözlerini hatırlattı.

İnce'nin, basın açıklaması yaparak kendilerini istifaya davet ettiğini dile getiren Nergiz, şunları kaydetti:

"Vekil olarak bir gün bizi arayıp sıkıntınız nedir diye sordun mu? Ben kendisini 4 kez aramama rağmen telefona çıkmamıştır. Sayın Belediye Başkanı Vefa Salman da biliyor ve kendisiyle bu konuyu da paylaştım. Biz çözüm üretmek için uğraşırken kendisinin bize destek vermesini beklerken kendisi her zamanki gibi şov yapmayı tercih etmiştir. 2011 yılından beri tehlike olduğunu söyleyen vekil, o dönemde vekil olduğunu unutmuşa benziyor. Madem öyle bir tehlike vardı neden 3 yıl beklediniz? Bu süreçte kimle görüştünüz? Kısacası Yalova için şimdiye kadar ne yaptınız? Suyun bittiğini, biteceğini aylar önce uzmanlar söylemiyle duyduğunu söyleyen İnce, bunun için hangi çalışmayı yaptın? 'Susuzluğun nedeni AK Parti'dir' diyen İnce, 1994 yılı öncesi CHP yönetiminde olan İstanbul'u, tankerlerle su taşınırken caddelerde benzin istasyonu gibi su istasyonu kurulduğunu unutmuşa benziyor. Bizler her türlü çalışmayı yaparken sen 'Yalova, turizm kenti' demene rağmen burayı bırakıp Bodrum'a tatile gittin. Sen keyif sürerken bizler sonuca ulaşmaya çalıştık."

Tüm kuyuların devrede olduğunu ve Ortaburun Göleti'nin de 10-12 gün içinde devreye alınacağını aktaran Nergiz, yürüttükleri çalışmalarla kentin su ihtiyacının yüzde 50'sini karşıladıklarını belirtti.

Şebekelerle ilgili sorun olduğu için Yalova'nın su ihtiyacının hiçbir zaman tamamen karşılanamayacağını savunan Nergiz, "Şu anda 200 bin nüfusa yetecek su veriyoruz. Bundan önce 400 bin nüfusa yetecek su veriyorduk. Yalova'da şebekelerde ve altyapıda yatırımlar yapılması gerekiyor" görüşlerini iletti. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'daki Su Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement