Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği tarafından Kafkas kökenli vatandaşlar için dayanışma toplantısı düzenlendi.

24.02.2015 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiftlikköy Kafkas Kültür Derneği tarafından Kafkas kökenli vatandaşlar için dayanışma toplantısı düzenlendi.

Dernek Başkanı Murat Erdoğan, Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda dernek olarak çeşitli kurslar düzenlediklerini söyledi.

Yurt içindeki çeşitli festivallere katıldıklarını ifade eden Erdoğan, "Yakın bir tarihte de beşinci yıl gecemizi yapacağız. Dernek olarak başarılı işler yapmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz kurslarla kültürlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Tüm Kafkas kökenli vatandaşlarımızı derneğimize bekliyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da ilçede faaliyet gösteren derneklere elinden gelen destekleri yaptıklarını ifade etti.

Daha sonra çalınan müziklerle toplantıya katılanlar eğlendi.

"Tülbent bizden oya sizden" projesi

Kaytazdere Belediyesi tarafından kadınlara yönelik "Tülbent bizden oya sizden projesi düzenlendi.

Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, yaptığı açıklamada "Tülbent bizden oya sizden" projesiyle kadınları üretime teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Dört kategoride olacak olan proje kapsamında Altınova Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek jüri üyelerinin yapılacak çalışmaların değerlendirmesini yapacağını belirten Kangal, "Burada kadınımızın üretimden gelen gücünü ortaya çıkarmak ve beldemiz sınırları içerisinde kadın dayanışmasına vurgu yapmak amacıyla Anadolu'da bir gelenek olan ninelerimiz ve teyzelerimiz ak saçlı başlarına örttükleri tülbentlerini ücretsiz dağıtacağız, oyalamalarını isteyeceğiz. Bu yaptıkları çalışmaları da daha sonra jürileri değerlendirecek ve dereceye girenlere ödül vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement