Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Çınarcık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde sahilde temizlik çalışması yapıldı.

27.05.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çınarcık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde sahilde temizlik çalışması yapıldı.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yaptığı açıklamada daha temiz ve güzel bir ilçe oluşturmak için çok çalıştıklarını söyledi.

Çınarcık gibi turizm ve doğal güzellikleriyle ünlü bir ilçenin bakımlı olması gerektiğini belirten Kurt, "Yaz ayları öncesinde yaptığımız temizlikle vatandaşlarımızın duyarlılığını arttırmayı amaçladık. Çünkü hepimiz burada yaşıyoruz ve ne kadar duyarlı olursak ilçemiz o oranda temiz ve bakımlı olur" diye konuştu.

Çınarcık'da atık pilleri toplama kampanyası

Çınarcık Belediyesi tarafından yürütülen atık pil toplama kampanyasında 206 kilogram atık pil toplandı.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yaptığı açıklamada ilçenin çeşitli noktalarına ve kamu kuruluşlarına atık pil toplamak için kumbaralar konduğunu söyledi.

Toplanan 206 kilogram atık pilin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne (TAP) gönderildiğini belirten Kurt, "Atık piller insana ve doğaya zarar veriyor. Pillerin içinde bulunan elementler cıva, kadmiyum, çinko, kurşun, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ile oluşmaktadır. Bu maddeler toprağa karıştıklarında büyük sorunları beraberinde getirir. Yine pillerin içersin de bulunan elementler insanlar üzerinde nörolojik, sinir, sistem, böbrek, karaciğer, tansiyon gibi bir çok hastalığın sebebi olmaktadır. Vatandaşlarımızın atık piller konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement