Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Çınarcık Belediyesi ile Plastik Sanayiciler Derneği (PAGDER) arasında imzalanan protokolle toplanan atık plastikler sokak hayvanlarına yuva oldu.

11.06.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çınarcık Belediyesi ile Plastik Sanayiciler Derneği (PAGDER) arasında imzalanan protokolle toplanan atık plastikler sokak hayvanlarına yuva oldu.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yaptığı açıklamada, belediye olarak sokak hayvanlarına yönelik olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

PAGDER ile yapılan protokolle, ilçede toplanan plastik atıklardan imal edilen sokak hayvanları kulübelerinin teslim alındığını belirten Kurt, "Hem geri dönüşüm konusunda önemli bir kazanım elde ediyoruz hem de kışın soğukta, yazın da sıcakta zaman zaman zor şartlar altında yaşayan sokak hayvanlarına barınak temin etmiş oluyoruz. Biz, 'sıcak bir yuva her canlının hakkıdır' diyoruz. Bu projeyle ilçemizde toplanan atık plastikler yüzde yüz geri dönüşerek yuva haline geldi" diye konuştu.

Kurt, proje kapsamında alınan 20 kulübenin Çınarcık Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildiğini kaydetti.

YTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Şık'a ziyaret

TOBB Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir ve TOBB Bursa GGK Başkanı Kağan Yeşil, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sercan Şık'ı ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Şık, Yalova'da yaptıkları ve yapacakları projelerle ilgili karşılıklı bilgi paylaşımında bulunduklarını söyledi.

Tecrübelerin paylaşıldıkça anlam kazandığını ve her başarılı insanın tecrübelerini ve bilgi birikimini yeni nesillere mutlaka aktarması gerektiğini belirten Şık, bu tür birlikteliklerin sık sık ve daha geniş kapsamlı yapılması gerektiğini kaydetti.

- Çınarcık MYO'da mezuniyet töreni

Çınarcık Meslek Yüksek Okulu'nda, 2014-2015 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için tören yapıldı.

Cumhuriyet Meydanındaki törene, Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Çınarcık Kaymakamı Cafer Sarılı, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Salih Batal, daire müdürleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sarılı, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin fahri turizm elçisi olduğunu söyledi. Bugünden itibaren mezun olan öğrenciler için yeni bir süreç başladığını dile getiren Sarılı, "Eğer hedeflerinizde ısrarcı olursanız başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Bugünden itibaren bundan sonraki yaşamınızı şekillendirmeye başlayacaksınız. Buradan aldığınız eğitimi ve öğretimi asla yeterli görmeyin" diye konuştu.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere plaket verildi ve kep atma töreni gerçekleştirildi.

- Ağaçtan düşen kadına acil kurtarma ekipleri müdahale etti

Ağaçtan düşen kadın, Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Suzan Hacı Fazlıoğlu (60), Safran köyü Ballıkaya mevkisinde ormanlık alanda ağaçtan düştü. Olayın haber verilmesi üzerine bölgeye gelen acil kurtarma ekipleri yaralı Fazlıoğlu'nu yaklaşık 300 metrelik mesafeden sedyeyle taşıyarak ambulansa ulaştırdı.

Hastaneye kaldırılan Fazlıoğlu'nun durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement